Sursă foto: Instagram/abdrodrigo
Sursă foto: Instagram/abdrodrigo

Asociația din Suceava a publicat o serie de fotografii din Ucraina, acestea aparținând fotografului Rodrigo Abd.

Imaginile redau dezastrul rămas în urma soldaților ruși, pe teritoriul Ucrainei, în regiunea Bucha.

Sunt mame care care trăiesc durerea supremă. Aceea de a-și îngropa copiii: ”Pacea este cea firească”

Firească este pacea, împotriva firii este duşmănia şi mai presus de fire sunt iertarea şi binele dezinteresat”.

Dincolo de noi, dincolo de liniile trasate cu roșu pe hartă și dincolo de barierele care separă Europa mamă de tot ce există după, sunt oameni care-și trăiesc propriile patimi.

Internetul formează opinii. Trăim un flux mediatic fără precedent, iar noi căutăm discernământ pentru a deosebi realitatea de propagandă.

Dincolo de orice argument sau pretext, durerile oamenilor vin din carne vie. Mame care trăiesc durerea supremă, aceea de a-și îngropa copiii”, se mai precizează în textul publicat.

Sursă foto: Instagram/abdrodrigo

Înmormântare în timp de război: o pâine începută, un măr tăiat în patru, niște felii de mezel, trei biscuiți vărsați, primiți de la ajutoare

O mamă primindu-și și petrecându-și copilul cu chipul acoperit, pesemne desfigurat. Masa cu praznicul și pomana vorbește despre sărăcia lucie. O pâine începută, un măr și o portocală tăiate în patru, niște felii de mezel, trei biscuiți vărsați pesemne primiți de la umanitare. N-are cinci preoți, n-are prapuri, n-are sute de colaci, nici prosoape, nici colivă, nici clopote trase, nici praznic la restaurant, nici cavou, nici borduri, nici marmură, nici monunente, nici betoane. N-are nici măcar oameni la mort”, se arată pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Instagram/abdrodrigo

Asociația reamintește că este situată la granița cu Ucraina și, în ciuda războiului, va continua să se ocupe de situația animalelor rămase fără stăpân.

Asociația Casa lui Patrocle: ”Nu ne judecați că scriem și despre oameni, căci oameni suntem”

Trăim acest război de două luni, alături de ei, în fiecare zi, în vama Siret. Le ascultăm dramele, le ștergem lacrimile, le hrănim animalele. Și-i pierdem în mulțime”.

Am da din puterea noastră și acestor oameni. Și pacea noastră am împărți-o cu ei. Și-am opri faptele care se săvârșesc împotriva firii. Căci firească este doar Pacea!”.

Pozele aparțin lui Rodrigo Abd.

Articolul precedentAgent Green a început campania de împădurire în munții Făgăraș
Articolul următorMinistrul Turismului: Anul 2022 ar putea fi, pentru turismul românesc, cel mai bun an
Jurnalist full-time / Pesimist part-time