Sursa foto: Facebook/Agent Green
Sursa foto: Facebook/Agent Green

Organizația neguvernamentală non-profit pentru protecția mediului, Agent Green, a început campania de împădurire în munții Făgăraș.

Agent Green a precizat, azi, 1 mai, pe contul de socializare, că aceste împăduriri se datorează donațiilor și sponsorizărilor primite de la voluntari, în urma unei campanii desfășurate pe contul de Facebook.

Agent Green: ”Plantarea din munții Făgăraș este în toi”

Plantarea de pe planeta Marte este în toi. Pardon, din munții Făgăraș care se prezintă precum altă planetă după furia defrișărilor.

Grație donațiilor și sponsorizărilor primite, minunații voluntari au putut lua și în această primăvară cu asalt această vale pentru a continua plantările începute în urmă cu doi ani”, au explicat reprezentanții organizației.

”Tot ce plantăm aici nu va mai fi tăiat niciodată”

Tot ce plantăm aici nu va mai fi tăiat niciodată. Pădurea va fi strict protejată. Inimile noastre s-au topit când părinții lui Vlad Teodor, născut în această primăvară, au decis să îi cinstească venirea pe lume cu o donație pentru a face posibilă plantarea și întreținerea a 200 dintre puieții plantați săptămâna aceasta”, au adăugat membrii Agent Green.

Pentru fiecare 5 euro donați (sau 25 lei), Agent Green a plantat câte un arbore. Acesta va fi  îngrijit în primii 7 ani, timp în care habitatul din Făgăraș va începe să se refacă.

În plus, organizația dispune de un contract care prevede protecția strictă a acestei păduri.

Agent Green este o organizație neguvernamentală non-profit pentru protecția mediului. A fost înființată în urmă cu 13 ani, în 2009. În anul 2016 a primit premiul internațional EuroNatur.

Articolul precedentVești bune pentru turiștii români. După Bulgaria și Italia, Grecia renunţă la restricțiile anti-COVID
Articolul următorO mamă din Ucraina își înmormântează fiul: ”Fără prosoape, colivă, fără clopote trase, fără praznic la restaurant”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time