Captură video/Youtube/Digi24
Captură video/Youtube/Digi24

Stagiul militar ar putea deveni voluntar în România, a anunțat ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu. Ministrul a declarat că pregăteşte un proiect de lege care ar putea fi lansat în aproximativ o lună, care prevede că românii care se vor înscrie în acest program vor fi remuneraţi, urmând să li se asigur toate condiţiile. Armata nu ar trebui să fie obligatorie, acest lucru nefiind bine nici din punct de vedere economic și nici din punct de vedere practic.

Vasile Dîncu: Sunt mulţi tineri care vor să aibă o pregătire militară

” Avem un proiect de lege pe care o să îl lansez, cred că peste vreo lună, pentru cei care vor să facă stagiu militar în mod voluntar. Sunt mulţi tineri care vor să aibă o pregătire militară, se accentuează acum cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Se accentuează această dorinţă a tinerilor de a avea un minim de pregătire militară”, a declarat Vasile Dîncu. În urma unui sondaj realizat în 2011, aproape 60 la sută din cei intervievaţi au răspuns că îşi doresc să facă armata, dar pe termen scurt, de trei-patru luni.

”Am şi făcut un sondaj acum vreo 10 ani, în 2011, dacă bine îmi aduc aminte şi erau aproape 60 la sută dintre cei încorporabili, adică cei între 18 şi 35 de ani este limita acum, această perioadă este pentru încorporare să zicem, după 35 de ani în actuală lege practic nu mai eşti încorporabil, care vor să facă armata. Sigur că îşi doreau să facă o armată pe termen scurt, în 3-4 luni, maximum, în care să înveţe lucruri fundamentale legate de educaţie militară, să înveţe să tragă cu arma, să participe la operaţiune militară. Noi o să proiectăm un stil de armată pentru cei care vor să facă armată şi sunt sigur că o să avem foarte mulţi care o să îşi dorească”, a declarat Vasile Dîncu.

Armata nu mai este doar armata pe care o ştim din filmele cu război, a mai subliniat Vasile Dîncu

Persoanele care vor merge voluntar să facă armata, conform proiectului ce va fi lansat peste o lună, vor fi remunerate şi vor avea toate condiţiile. Ele vor fi plătite în această perioadă, li se vor asigura toate condiţiile, de la echipament la cazare gratuită, vor avea şi libertatea de a merge acasă, nu va fi o privaţiune, aşa cum era înainte în armată, a mai spus ministrul Apărării.

” Este o opţiune, dar nu poate fi o opţiune pentru toată lumea. Suntem foarte mulţi şi nu avem nevoie acum de armate masive. Este nevoie de armate cu oameni care au o meserie foarte bună, experţi în telecomunicaţii, cei care ştiu să tragă cu puşcă, oameni de toate felurile.”, a declarat Dîncu.

Site-ul Poliţiei Române, atacat cibernetic

Articolul precedent300 de site-uri din România, vizate de noi atacuri ale grupului de hackeri pro-ruşi Killnet
Articolul următorAdrian Chesnoiu: Este critic să menţinem producţia agricolă la un nivel care să asigure linişte cetăţenilor români