300 de site-uri din România, vizate de noi atacuri ale grupului de hackeri pro-ruşi Killnet

Printre instituţii sunt Guvernul, Ministerul Finanţelor, Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii, MAI, ANAF.

Gupul de hackeri pro-ruşi Killnet a ameninţat că va ataca aproape 300 de site-uri din România. Pe listă sunt mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri. Printre instituţiile ale căror site-uri sunt vizate sunt Guvernul, Ministerul Finanţelor, Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii, MAI, ANAF, Jandarmeria Română sau STS.

Sunt avute în vedere redacţii de presă, instituţii publice importante, hoteluri, pensiuni, site-uri de rezervări şi partide politice. Specialiştii au transmis o serie de recomandări. Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet a revendicat deja mai multe atacuri care au avut loc în ultimele zile asupra unor site-uri oficiale din România. Specialiştii au transmis o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi.
”Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică recomandă implementarea măsurilor de securitate cibernetică necesare asigurării funcţionării normale a paginilor web, a reţelelor şi sistemelor informatice, atât pentru cele personale, cât şi pentru cele care aparţin entităţilor de stat sau private. DNSC face aceste recomandări în contextul în care o grupare de criminalitate cibernetica a publicat pe canalul de Telegram propriu informaţia că s-ar afla în spatele mai multor atacuri şi, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituţii, media, partide politice, business, cultură, etc.) care, spun ei, vor fi în aceste zile noi ţinte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS)”, au transmis autorităţile.

 Apel la calm

 ”Obiectivul principal al atacatorilor este inactivarea site-urilor şi a serviciilor web, distrugerea reputaţiei şi panicarea utilizatorilor din România”, a transmis Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

”Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică face apel la calm şi la vigilenţa tuturor utilizatorilor în mediul online, în perioada următoare. Expertii DNSC recomandă monitorizarea atentă si implementarea rapidă şi precisă a măsurilor adecvate pentru protecţia site-urilor web şi a infrastructurilor cibernetice. Măsurile de securitate cibernetică sunt incluse in ghidul care poate fi accesat şi descărcat de aici https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021. În cazul în care aţi suferit un atac de securiate cibernetică contactaţi DNSC la numărul de urgenţă 1911 sau pe mail la alerts@dnsc.ro”, a comunicat Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

Site-ul Poliţiei Române, atacat cibernetic

Advertisement
Articolul precedentSite-ul Poliţiei Române, atacat cibernetic
Articolul următorVasile Dîncu, anunț despre stagiul militar în România