Site-ul Poliţiei Române, atacat cibernetic

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției.

Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române a fost respins sâmbătă, de către specialiştii în comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei, a transmis instituția prin intermediul unui comunicat.

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, dar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

”Un atac cibernetic asupra site-ului Poliţiei Române (www.politiaromana.ro) a fost respins astăzi, 30 aprilie, de către specialiştii în comunicaţii si tehnologia informaţiei din cadrul instituţiei. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci a blocat accesul utilizatorilor la aceasta. Facem precizarea că site-ul Poliţiei Române conține doar informaţii publice şi nu baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale Poliţiei Române. Ofiţerii specialişti din cadrul instituţiei, în colaborare cu experţii instituţiilor de specialitate, lucrează pentru remedierea situaţiei şi restabilirea accesului publicului către site-ul Poliției Române. Vom reveni cu detalii imediat ce situaţia va fi remediată”, a mai comunicat Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

În ultimele zile, mai multe atacuri ale hackerilor au vizat site-urile instituțiilor din România, printre care cel al Guvernului și cel al Armatei. Este vorba despre atacuri motivate de acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federația Rusă, susțin oficialii români. Atacul a fost revendicat pe grupul de hackeri ruși KillNet, pe canalul de Telegram.

Virgil Popescu îi răspunde lui Eugen Simion: România va deveni independentă energetic. Şi asta văd că deranjează

Advertisement
Articolul precedent„Curățăm România”, o campanie prin care Ministerul Mediului face mult zgomot pentru nimic. Cifrele arată că reciclarea este DOAR o afacere profitabilă chiar și cu doi angajați
Articolul următor300 de site-uri din România, vizate de noi atacuri ale grupului de hackeri pro-ruşi Killnet