sursă foto: DNA

Un profesor din cadrul Universității Politehnice București a fost reținut ieri, iar astăzi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, fiind acuzat de nu mai puțin de 31 de infracțiuni de luare de mită.

Acuzațiile aduse cadrului didactic universitar, care este totodată și director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul unității de învățământ, au legătură cu această calitate, anume că a solicitat și primit diverse sume de bani pentru implementarea unor proiecte.

Cristian Florian Dincă a fost prins în flagrant ieri, pe când primea 6.000 de lei de la cel căruia îi solicitase mai multe tranșe de bani considerați a fi mită, și care ulterior s-a transformat în martor în dosarul instrumentat de DNA.

În perioada august 2020 – februarie 2023, inculpatul Dincă Cristian-Florian ar fi pretins și primit de la o persoană (martor în cauză), suma totală de 153.470 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile “Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft” derulate în cadrul Universității Politehnice din București.

Banii respectivi reprezentau aproximativ jumătate din indemnizația pe care martorul ar fi primit-o în contextul menționat mai sus, în calitate de angajat în cadrul proiectelor respective.

La data de 02 martie 2023, potrivit înțelegerii anterioare, inculpatul Dincă Cristian Florian ar fi primit de la martor suma de 6.000 de lei reprezentând tranșa aferenta salariului primit de acesta în luna februarie 2023, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, precizează procurorii anticorupție.

Articolul precedentSoluție rapidă și ecologică: Factura electronică RAJA
Articolul următorLudovic Orban, despre coaliția PNL/ PSD: „Această alianţă contra naturii a fost impusă de Iohannis”