Sursa: Facebook

Ludovic Orban pare că rămâne un contestatar pe viață al președintelui Klaus Iohannis și totodată unul dintre cei mai înverșunați critici, dincolo de relația apropiată pe care au avut-o până la momentul în care a pierdut funcția de premier și pe cea de lider al PNL.

Cea mai nouă critică adus de Orban lui Iohannis are legătură cu modul în care s-a constituit alianța dintre PNL și PSD, în contextul în care în spațiul public sunt discuții tot mai aprinse legate de rocada guvernamentală care se apropie.

După toate asigurările care au fost date privind continuitatea actualei coaliții de guvernare, la rândul său Orban consideră că rocada guvernamentală va avea loc, pentru că aceasta este strict dorința președintelui Iohannis, dar și pentru că acesta din urmă ar avea multe de pierdut dacă PSD nu va primi premier începând cu luna mai.

Dacă mă întrebaţi pe mine, eu anticipez că se va face rocada, pentru că la ora actuală PNL nu mai e un partid de sine stătător, comanda lui este la Cotroceni, această alianţă contra naturii a fost impusă de Iohannis şi Iohannis este cel mai vulnerabil în situaţia în care nu se face rocada (…)

Astăzi, din păcate, conducerea PNL, toţi cei care deţin funcţii în zona de guvernare atât la nivel central, cât şi la nivel local, ascultă orbeşte de ceea ce le cere Iohannis şi chiar dacă mai sunt unii care mai mârâie pe la colţuri, nu vor avea nici un fel de putere de a împiedica realizarea rocadei, ceea ce va fi catastrofal pentru PNL. (…)

Eu, dacă aş fi în PNL, n-aş accepta niciodată să votez la putere un premier PSD, cel care a fost inamicul politic. Probabil or mai fi câţiva membri PNL, câţiva parlamentari PNL care mai au probleme de conştiinţă legate de această complicitate la numirea unui premier aparţinând PSD. Probabil sunt ceva discuţii şi din cauza asta, atât Ciolacu, cât şi Ciucă, mai ales, mai sunt şi alţii care mai dau declaraţii pe tema asta, tot simt nevoia să repete că se va respecta protocolul”, a Orban, citat de Agerpres.

Articolul precedentProfesor universitar, reținut pentru luare de mită
Articolul următorEXCLUSIV zin.ro – Lipsa de responsabilitate a Occidentului față de Ucraina, somnambulism pe marginea prăpastiei, trage semnalul de alarmă filosoful german Jürgen Habermas