Sursa: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă este sigur că nu vor fi surprize în momentul în care va sosi termenul scandent în ceea ce privește rotativa guvernamentală, când în fruntea Guvernului ar trebui să fie numit un prim-ministru social democrat.

Aseară, Ciucă a dat din nou asigurări că înțelegerea dintre PSD și PNL la momentul constituirii coaliției de guvernare va fi respectată, chiar în prezența liderului social democrat Marcel Ciolacu, împreună cu care a efectuat o vizită la Târgu Mureș, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Forțelor pentru Operații Speciale.

Programul a fost destul de încărcat pentru o singură zi, pentru că, potrivit agendei, premierul a făcut un adevărat tur „de forță”: de la 10.00 a mers la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș (Institutul Inimii), la 11.15 a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții conducerii Azomureș, la 12.00 a participat la evenimentele organizate cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Forțelor pentru Operații Speciale Târgu Mureș – Ceremonia militară pentru sărbătorirea „Zilei Forțelor pentru Operații Speciale”, la 14.00 a fost la un exercițiu demonstrativ (tragere demonstrativă), în timp ce de la 15.30 a făcut o vizită la Fabrica de Lactate Mirdatod Prod SRL, iar la 16.30 o altă vizită, la compania IRUM, specializată în construcția de mașini și utilaje.

Abia de la 18.00 a răspuns unor întrebări în cadrul unei conferințe de presă, la Instituția Prefectului Târgu Mureș. Aici, fiind întrebat despre rocada dintre PNL și PSD, Ciucă a asigurat că „acum nu există altă soluţie şi nici un alt reper temporal decât acela al efectuării rocadei, aşa cum ne-am angajat când am constituit această coaliţie”.

Chiar dacă săptămâna trecută Ciucă a dat de înțeles că rotativa s-ar putea să nu se producă chiar pe 25 mai deoarece atunci e Înălţarea şi Ziua Eroilor și astfel de sărbători n-ar trebui umbrite de un eveniment politic, inclusiv la acel moment asigura că „schimbarea se va produce. (…) voi depune mandatul şi voi proceda pe acordul pe care l-am avut la rocada la guvernare”.

La finalul conferinţei de presă însă, jurnaliștii au vrut să știe dacă este posibil ca preşedintele Iohannis să desemneze un alt premier decât pe liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Pe mine mă întrebaţi?”, a replicat Ciucă, în timp ce Marcel Ciolacu a subliniat că „întrebarea este pentru domnul Iohannis”.

Articolul precedentExclusiv zin.ro – Primarul Daniel Băluță ține foarte mult la propria imagine. Realitatea din teren diferă însă de comunicatele de presă 
Articolul următorSoluție rapidă și ecologică: Factura electronică RAJA