Razboi
Mesajul ministrului ucrainean. Sursa foto: Romaniatvnet

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a transmis un mesaj tulburător, în care le-a cerut ucrainenilor să fie încrezători că vor câștiga războiul. De asemenea, ministrul a făcut apel la „rezistenţă totală” împotriva armatei ruse.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a felicitat, joi, poporul ucrainean şi armata pentru eroismul şi patriotismul de care au dat dovadă în cele 7 zile de când Rusia a invadat Ucraina. Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov a mai declarat că armata ucraineană a ucis mii de soldați ruși.

„Dragi ucraineni, nu m-am gândit câte ore va dura acest război. S-au dovedit a fi 168, până acum. 168 de ore. De o săptămână întreagă, Ucraina dă bătăi de cap ocupanţilor ruşi. Nimeni. Fiţi conştienţi de asta. Nimeni. Nici în Rusia, nici în Occident, nu a crezut că vom rezista o săptămână. Nimeni. Singurii care au crezut suntem noi şi voi”, a subliniat el.

„Două treimi dintre ucraineni, până pe 24 februarie, erau siguri că în cazul unei invazii la scară largă a Rusiei, vom rezista. Astăzi, aproape 90% din populaţie crede acest lucru”, a mai declarat el.

Ministrul Apărării a mai subliniat faptul că rezistența în fața Rusiei este rezultatul eroismului apărătorilor ucraineni şi al acţiunilor care demonstrează profesionalismului armatei ucrainene.

„Medicii noştri, salvatorii, serviciile de utilitate publică, lucrătorii feroviari, jurnaliştii, nu au cedat. Ţara nu s-a oprit şi luptă. Aş vrea să menţionez în special şefii administraţiei militar-civile şi primarii care sunt astăzi în prim-plan. Cernigău, Sumi, Konotop, Harkov, Mariupol, Herson, Nikolaiev”, a mai precizat ministrul ucrainean al Apărării.

Mii de soldați ruși au fost uciși

Ministrul Apărării a mai subliniat că armata ucraineană a ucis deja mii de soldați ruși și a distrus mult echipament militar.

„Capacităţile forţelor noastre armate cresc, ajutoarele vin… Experţii noştri în apărarea aeriană au devenit deja legende. Paraşutişti, infanterie, artilerie – toţi dovedesc că ucrainenii sunt cei mai buni. Ieri, am făcut apel la cetăţeni pentru a dovedi rezistenţă totală. Comunicarea inamicilor trebuie distrusă”, a precizat el.

„Mai sunt multe provocări înainte. Va curge sânge, lacrimi, durere, dar acum, mai mult că niciodată, avem toate motivele să fim încrezători. Vom învinge cu siguranţă. Glorie Ucrainei!”, a mai declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Viktor Orban: Condamnăm atacul rus

Articolul precedentViktor Orban: Condamnăm atacul rus
Articolul următorCatedralele din întreaga Europă vor bate clopotele pentru Ucraina: ”Când naţiunile ard, clopotele bat!”