Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Ungaria nu se va opune sancţiunilor aplicate de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, a declarat premierul ungar Viktor Orban. Acesta a mai declarat că Budapesta condamnă fără echivoc invadarea Ucrainei. Unitatea blocului celor 27 este importantă în contextul războiului din Ucraina, a mai declarat Viktor Orban.

„Întreaga Europă trebuie să lucreze pentru pace”, a afirmat premierul ungar.

Viktor Orban a afirmat, în cadrul unui interviu acordat unui portal de știri din Ungaria, că relaţiile Ungariei cu Rusia au fost „echilibrate şi corecte” până recent. Potrivit lui Viktor Orban, conflictul dintre Rusia și Ucraina a condus la o situaţie nouă.

Apel la negocieri

„Condamnăm atacul rus, întrucât s-a pornit un război împotriva Ucrainei”, a declarat Viktor Orban. „Părţile trebuie să revină cât mai curând posibil la masa negocierilor”, a subliniat premierul ungar.

Viktor Orban a ținut însă să precizeze că nu trebuie tăiate relaţiile cu Rusia şi în plan energetic.

„Ungaria şi UE vor continua să aibă interese şi după război”, a mai spus premierul ungar. „Şi liderii UE au declarat că sancţiunile nu pot afecta livrările de energie din Rusia, pentru că acest lucru ar distruge economia europeană”, a mai subliniat Viktor Orban.

Potrivit lui Viktor Orban, Europa are nevoie de forţe şi de o industrie de apărare puternice. El a argumentat că Europa nu se mai poate baza doar pe SUA pentru securitatea sa, deşi trebuie menținută alianţa cu Statele Unite ale Americii.

„Această provocare presupune cheltuieli militare semnificativ mai mari, adică, reducând deficitul şi datoria publică, trebuie să facem o excepţie cu politica de apărare”, a mai declarat Viktor Orban.

Guvernul de la Budapesta a decis în cursul acestei săptămâni să nu permită transferul de armament din alte state membre ale Uniunii Europene spre Ucraina pe teritoriul Ungariei. „Nu vom autoriza transferul de armament letal pe teritoriul Ungariei. Aceste transporturi pot deveni cu uşurinţă ţinte ale atacurilor militare”, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto,

Uniunea Europeană a decis să finanţeze şi să faciliteze transferul de echipamente militare spre Ucraina, în contextul conflictului militar cu Rusia.

Rusia primește noi lovituri economice si financiare

Articolul precedentPrimar USR: “Românii care condamnă Occidentul au buzunarele pline de euro, burțile pline de McDonalds şi iPhone de 1.000 de dolari”
Articolul următorMinistrul ucrainean al Apărării: Vom învinge cu siguranţă, chiar dacă va curge sânge, lacrimi, durere