Foto: Facebook - Silviu Zinica
Foto: Facebook - Silviu Zinica

Într-un text publicat pe pagina de Facebook, Silviu Zinica, primar al comunei Smârdan din județul Galați, condamnă agresiunea pe care unii români o au faţă de Ucraina şi de refugiaţii ucraineni.

Edilul precizează că multe persoane aleg să-şi motiveze antipatia, prin prisma naţionalismului extremist, afişând, pe Facebook, harta României Mari de la 1920.

De asemenea, Silviu Zinica a declarat că există multe voci care îi acuză pe românii ce ajută refugiaţii din Ucraina. Declaraţiile vin şi în condiţiile în care foarte mulţi gălăţeni sprijină şi ajută refugiaţii care ajung în România.

Oamenii s-au mobilizat într-un timp record, donând alimente, pături, produse de igienă, bani sau cazând familiile venite de peste graniţă.

Primar USR, despre românii care se implică în mod constant: “Majoritatea celor care ajută azi refugiați ucraineni sunt aceiași cu cei care sar întotdeauna în ajutorarea românilor aflați la nevoie”

Am văzut poze cu nu știu ce om despre care nu știm cine e și că de ce nu ajutăm românii.

În afară că e o comparație bazată pe un argument ilogic, aș spune că majoritatea celor care ajută azi refugiați ucraineni sunt aceiași cu cei care sar întotdeauna în ajutorarea românilor aflați la nevoie.

Am văzut îndemnuri la a nu ajuta Ucraina fiindcă nu știu ce ne-a făcut, nu mai discut argumentele. Însă, aceasta ar fi identic cu situația în care casa vecinului tău, cu cei 5 copii și soția acestuia în ea, ar lua foc iar tu nu ai ajuta fiindcă vecinul a uitat să-ți returneze polizorul pe care i l-ai împrumutat acum 3 zile”, arată edilul comunei Smârdan.

În ciuda eforturilor depuse de români, există persoane care sunţin că Ucraina merită invadată de „eliberatoarea armată roșie”.

Conform declaraţiilor făcute de primar, există mulți români, care lucrează de ani de zile în Occident, unii mutați acolo cu toată familia, români care condamnă UE și NATO.

Edilul din Smârdan: “În tramvai, dacă nu intervii atunci când cineva agresează pe cineva, următorul agresat este foarte probabil că vei fi tu”

Dacă Rusia ar invada mâine România cei care azi sunt de acord cu invadarea Ucrainei ar începe să plângă că suntem „invadați de odiosul inamic de la est” însă, ghici ce, Moscova nu crede în lacrimi.

Am văzut oameni care vorbesc de bombardarea Iugoslaviei fără să povestească nimic de genocidul, epurările etnice și violurile în masă care au avut loc atunci”, se precizează în textul publicat azi, pe contul de socializare.

“Avem însă acești români care cu buzunarele pline de euro, cu burțile pline de McDonalds și Coca Cola, tastând pe Facebook de pe iPhone-ul lor de 1.000 de dolari, spunându-ne ce rău e Occidentul”

Despre noi, ce să zic, oameni normali, plini de visuri, aspirații și defecte, greșim în fiecare zi și tot în fiecare zi încercăm să greșim mai puțin decât cu o zi în urmă.

Asta pentru că suntem oameni și asta fac oamenii, nu avem nicio certitudine că iubirea de aproape nu e o greșeală, până la urmă totuși este mai interesant să iubești și să greșești decât să nu iubești deloc”, conclude edilul comunei Smârdan din judeţul Galaţi.

Articolul precedentCeremonii de comemorare în toate unitățile militare din țară și străinătate pentru piloţii decedaţi în Dobrogea
Articolul următorViktor Orban: Condamnăm atacul rus
Jurnalist full-time / Pesimist part-time