Sursa foto: Fanatik.ro
Sursa foto: Fanatik.ro

Florin Cîțu a ținut cont de culoarea politică a fiecărui primar, favorizând primăriile PNL și UDMR, în condițiile în care a distribuit 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului către edili.

Deși a cunoscut numeroase schimbări și realizări, comuna Smârdan din Galați a fost ”uitată” de Florin Cîțu, în momentul în care au fost împărțiți banii din Fondul de Rezervă .

Primarul Silviu Zinica i-a transmis premierului că nu are nevoie de ”firimiturile” de la Palatul Victoria

Cât voi fi eu aici, această comună nu se va îndoi pentru firimituri, căci pentru un buget local astfel de sume reprezintă firimituri și, dacă va fi nevoie, vom face chete locale, numai să nu ajungem să depindem de politicieni atât de depravați încât cred că România și românii pot fi cumpărați pe persoană fizică”, a precizat Silviu Zinica. 

”Iubesc fondurile europene, fiindcă nu depinzi de niciun pușcăriaș ajuns prim-ministru ca să îți dezvolți comunitatea”

Edilul a adăugat că ”iubește” fondurile europene, acestea oferindu-i libertatea de a nu depinde de vreun ”pușcăriaș” perindat la șefia Executivului. Edilul a amintit de episodul în care Cîțu a condus băut, în America.

Silviu Zinica a adăugat că, anul trecut, la rectificarea bugetară, a primit doar 10 mii de lei, reușind să atragă din fonduri europene într-un an dificil o sumă de 80 de ori mai mare.

Mai mult, edilul USR l-a acuzat și pe  președintele Klaus Iohannis, precizând a girat needucarea României și nu a avut în minte decât cum să controleze țara prin servicii.

De asemenea, a adăugat și că președintele României și-a bătut joc de toate reformele dorite de poporul român.

Primar USR, despre președinte: ”Sunteți un cancer la fel de mare precum cancerele mai vechi ale acestei țări”

Păcat, de marea de români ce v-au stat în sprijin, domnule președinte. Rușine, pentru modul în care ați ales să vă bateți joc de ei! Dacă se ajunge la procedura de suspendare, mărturisesc sincer că voi vota cu două mâini. Dumneavoastră și toți pensații dumneavoastră trebuie să plecați acasă, căci sunteți un cancer la fel de mare precum cancerele mai vechi ale acestei țări.”

Silviu Zinica, primar USR: ”Ne-ați trimis la golf ca să uităm de foame”

Ne-ați trimis la golf ca să uităm de foame. Ați girat needucarea României. Nu ați avut în minte decât cum să controlați prin servicii România. V-ați bătut joc de toate reformele dorite de poporul român iar astăzi, prin păpușa dumneavoastră, ne-ați arătat cât de președinte sunteți pentru toți românii”, a declarat edilul USR al comunei Smârdan.

Comuna Smârdan: 800.000 de lei, din fonduri europene, asfaltare, ecologizare și școli smart

Primăria USR a comunei Smârdan din județul Galați nu a primit absolut nicio finanțare din Fondul de Rezervă al Guvernului.

Cu toate acestea, evoluția comunei s-a realizat prin implicare activă și prin accesarea fondurilor europene. Doar în luna august, peste 800.000 de lei, din fonduri europene,au fost investiți în educația copiilor din Smârdan și în școlile smart.

A fost unul dintre multele proiecte pe care Silviu Zinica le-a realizat în Smârdan, de la începutul mandatului, alături de proiectele ecologice, multiple asfaltări, campanii de sterilizări gratuite pentru animalele de companie, susținerea luptei  împotriva pandemiei prin Caravana Vaccinării sau plantarea a peste 400 de salcâmi în decursul multiplelor campanii de curățare și ecologizare.

Favoritism și o ultimă mutare marca Florin Cîțu: banii au mers spre baronii PNL. PSD a fost al doilea partid ”uitat” de premier

În data de 6 octombrie, guvernul a decis să aloce peste un miliard de lei pentru primăriile din România. Astfel, 2756 de primării au primit 1.010.966.000 lei. Toate instituțiile au respectat procedura, depunând cereri de finanțare.

Doar 5 localități din țară, conduse de primării USR au primit bani din Fondul de Rezervă. PSD a fost al doilea partid ”uitat”. Primarii social-democrați au primit doar 25% din suma promisă.

Paradoxal, PSD are cel mai mare număr de primari și șefi de consilii județene. Câștigătorii împărțirii sunt județele ”liberale”. De asemenea banii au mers și către județele Covasna, Harghita și Mureș, cu o puternică reprezentare a UDMR.

Articolul precedentCNSU a aprobat testele rapide de salivă pentru depistarea Covid în școli
Articolul următorVaccinarea devine obligatorie pentru profesorii din Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time