RSV

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgenţă medicală de strictă necesitate, în scopul monitorizării permanente şi eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităţilor de învăţământ şi asigurarea fondurilor necesare achiziţionării acestora din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, relatează G4Media. Premierul a transmis ar urma să fie achiziționate 70 de milioane de astfel de teste.  

H O T Ă R Â R E nr. 83 din 08.10.2021  privind stabilirea unor noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, necesare pentru asigurarea monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ

Având în vedere propunerea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, vicepreședinte al Comitetului Național pentru Situații de Urgență, formulată pe baza discuțiilor din cadrul Grupului de Suport Tehnico-științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României, referitoare la stabilirea de noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală, de strictă necesitate, ținând cont de necesitatea utilizării în unitățile de învățământ a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, în scopul monitorizări permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora și în corelare cu datele comunicate de Ministerul Educației privind numărul de preșcolari, elevi, personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic pentru care este necesară testarea (…)

Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – (1) Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare Pagina 2 din 2 a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă.

Art.2 – Se propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 1 să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora. Art.4 – Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată în Hotărârea CNSU.

Cât privește vaccinarea elevilor, în urma chestionarelor distribuite de către Ministerul Educației, 77,5% dintre părinți nu sunt de acord cu vaccinarea copiilor, în timp ce numai 7% iau în calcul imunizarea acestora. Vaccinarea în rândul copiilor și tinerilor este aprobată pentru cei care au vârsta de peste 12 ani.

De altfel, Pfizer a anunțat că a cerut aprobarea Agenției Americane a Medicamentului (FDA) pentru începerea procesului de vaccinare și a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Arafat, apel către parlamentari să voteze proiectul de lege privind vaccinarea sau testarea cadrelor medicale

Articolul precedentAdrian Năstase își cere reabilitarea, în instanță
Articolul următorPrimar USR: ”Ne-ați trimis la golf ca să uităm de foame. Păcat și rușine, domnule președinte!”