Piedone a băgat Economatul Sectorului 5 în ședință operativă

Primăria Sectorului 5 în „lupta” pentru supraviețuire

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a avut, marți, o ședință operativă, în care subiectul principal a fost SC Economat SRL, instituția subordonată Consiliului Local (CL) Sector 5, care este pe punctul de a bloca tot ceea ce ține de administrația acestui sector.

„Scopul nostru este găsirea unei soluții pentru a continua activitatea și a nu ne putea bloca din cauza SC Economat, unde CL este acționar unic”, a declarat Piedone la începutul ședintei operative.

Acesta a precizat faptul că Primăria riscă să intre în faliment, chiar de mâine. „Primăria ar putea intra mâine în faliment. Am puterea vorbelor pe care le exprim. Această primărie, dacă nu suntem umăr la umăr și dacă cei prezenți aici, nu conștientizați gravitatea situației, intră în faliment. Salariile nu se mai pot da pentru că cineva, în inconstiența sa, Economat a devalizat Primăria Sectorului 5”, a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Primarul a menționat că în ciuda deciziilor luate în prima ședință de CL, din noiembrie, când s-a stabilit ca o parte din facturile ce priveau tabletele pentru elevii din acest sector să fie stornate, SC Economat SRL a trimis facturi cu data de înregistrare pe 23 decembrie. Mai mult, au fost emise facturi pentru măști de protecție, produse de igienizare, precum și combinezoane, în valoare totală de peste 24 de milioane de lei. Acestor facturi, Economat le-a atașat și „amenințări cu executare silită și plângeri pentru abuz în serviciu” dacă nu sunt efectuate plățile.

Totodată au fost reamintite stocurile foarte mari de hârtie (hârtie de copiator, hârtie igienică, prosoape de hârtie), birotică și papetărie, precum și produse igienico- sanitare, pe care Piedone le-a găsit în depozitul DGASPC, dar și „pachetele cadou” oferite unor elevi și profesori la începutul anului, de către vechea administrație.  

Economat Sector 5 promovează micii producători de carne și preparate din carne, precum și de lactate, legume și fructe, prin punerea în vânzare a produselor acestora în rețeaua de magazine.

Concept Economat conform www.economatsector5.ro

Ședința operativă din 29 decembrie 2020 poate fi urmărită aici.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPrimăria Sectorului 1 se răzbună pe educația copiilor: 180 de copii nu vor beneficia de locuri la creșă
Articolul următorMinisterul Sănătății: Revelionul care poate salva o viață