Depozitul DGASPC Sector 5, plin de hârtii

Materiale igienico-sanitare de aproape 3 milioane de lei, „blocate” în depozit

O nouă verificare la instituțiile subordonate Primăriei Sectorului 5, o nouă serie de nereguli. De data aceasta la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5, unde depozitul este plin de hârtie igienică, prosoape de hârtie sau topuri de hârtie xerox, precum și de produse de curățenie și igienizare, în cantități mari, la valoarea centralizată de aproape 3 milioane de lei.

„Banii cetățenilor din Sectorul 5 au fost risipiți cu bună știință! Am mers din nou pe teren și am găsit o altă surpriză de proporții: depozitul DGASPC este plin cu sute de pachete șervețele, mii de topuri hârtie, dezinfectanți, materiale de curățenie, rechizite sau materiale sanitare! Și nu vorbim de produse no name. Am găsit doar produse de calitate, pentru care au fost plătite sume uriașe de bani! Mai exact, potrivit centralizatorului realizat de DGASPC Sector 5 la sfârșitul lunii noiembrie, materialele aflate în depozit valorează 2.928.548 lei! Adică aproximativ 600 de mii de euro!”, a scris primarul Cristian Popescu Piedone, pe Facebook.

Captură video, depozit DGASPC Sectorul 5

Totodată, în depozit au fost găsite și sute de aparate cu odorizante de cameră, despre care responsabilul depozitului a precizat că sunt pentru birourile direcției.

„Am mers să verific (n.r. în birouri) și nu am găsit nici măcar un astfel de aparat! Bani pe Strada Munții Carpați am găsit și sute de aparate cu odorizant de cameră, despre care am aflat că ar fi folosite aruncați pe geam!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5

Fără noi achiziții în perioada următoare

Cristian Popescu Piedone a anunțat că în perioada următoare, niciuna dintre direcțiile din cadrul Primăriei Sectorului 5 nu va mai face achiziții până stocurile existente nu vor fi epuizate. Mai mult, aceasta a precizat că odată cu intrarea în vigoare a noii organigrame, o singură direcție se va ocupa de achiziții.  

„Este inadmisibil ca toate direcțiile din Primăria Sectorului 5 să facă asemenea achiziții, să cheltuie milioane de lei pe lucruri inutile! Până nu se vor termina stocurile, nicio direcție nu are voie să mai achiziționeze absolut nimic, iar așa cum am promis, odată cu intrarea în vigoare a noii organigrame, o singură direcție se va ocupa de tot ce înseamnă achiziții pentru absolut toată lumea din aparatul propriu și descentralizat. Voi continua să verific toate depozitele din sector care aparțin Primăriei. Ajunge cu risipa banilor publici!”, a mai precizat Piedone.

Mai mult, în cadrul ședinței operative, Piedone a transmis faptul că este interzisă orice fel de achiziție de la SC Economat SRL. Administrației școlilor din acest sector i s-a adus în atenție că „nu se mai primește niciun fel de bun de la SC Economat SRL, decât cu titlu de donație”.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentIon Ștefan nu a predat doar mandatul de ministru al Dezvoltării. I-a dăruit lui Cseke Attila un… borcan cu miere
Articolul următorDNA Constanța renunță la cercetări, într-un dosar celebru de luare de mită