Piedone solicită demiterea directorului Economat Sector 5 SRL

Noi descoperiri făcute de Piedone, de data aceasta la Piața Coșbuc

În demersul său de a curăța toate „bubele” din Sectorul 5, cel pe care îl administrează de puțin timp, Cristian Popescu Piedone anunță că, în cursul zilei de astăzi, a propus demiterea directorului general al societății Economat Sector 5 SRL, îndemnând Consiliul Local să solicite, la rândul său, demiterea acestuia. Primarul a ales această cale motivându-și decizia cu faptul că singurul acționar al Economat Sector 5 SRL este chiar Consiliul Local al Sectorului 5, astfel că puterea stă, în acest moment, în mâinile lor, ale consilierilor.

Se cere schimbarea consiliului de administrație al Economat Sector 5 SRL

„În ședința de Consiliu Local de astăzi le-am propus consilierilor să solicite de îndată demiterea directorului general al Economat Sector 5 SRL, având în vedere că unicul acționar al acestei societăți este Consiliul Local. Le-am cerut consilierilor să conștientizeze gravitatea lucrurilor în ceea ce privește Economat SRL și să acționeze în consecință. Consilierii locali sunt singurii care pot opri aceste tunuri. De asemenea, am propus și schimbarea consiliului de administrație al acestei societăți.”, declară Cristian Popescu Piedone, pe contul acestuia de Facebook.

Clădirile unităților de învățământ din Sectorul 5, majoritar fără avize ISU. Cum vrea să rezolve Piedone situația

Astfel, primarul Piedone reamintește că Economat Sector 5 SRL nu ar fi făcut nimic altceva, în ultimii ani, decât să cheltuiască, în mod nejustificat, bani pe obiecte ori inutile, ori supraevaluate, ținând sub cheie bunuri care ar fi putut fi folosite în scopuri onorabile, mai ales acum, în plină pandemie.

„Am văzut cu toții achizițiile făcute de Economat SRL în ultimii ani. Bani aruncați pe lucruri inutile, multe cumpărate la suprapreț, sume exorbitate plătite de o societate care ar trebui să asigure produse alimentare ieftine pentru cetățenii din Sectorul 5. Zeci de mii de tablete ținute sub cheie, în loc să fie distribuite elevilor, pixuri și agende scumpe, cumpărate pentru profesori și multe alte nereguli, toate având același inițiator: Economat Sector 5 SRL.”, a completat primarul.

Noi descoperiri făcute de Piedone, de data aceasta la Piața Coșbuc

Întrucât episodul Economat Sector 5 SRL pare să fie unul cu mai multe părți, în cursul zilei de astăzi, primarul Cristian Popescu Piedone a anunțat că situația se repetă și la Piața Coșbuc unde s-au descoperit noi cutii și containere aparținând companiei. Acestea vor fi inventariate, urmând ca zilele următoare să se stabilească valoarea acestora.

„Și pentru că lucrurile par să nu aibă sfârșit în ceea ce privește achizițiile făcute de Economat, am descoperit în Piața George Coșbuc zeci de mii de containere și cutii de arhivate cumpărate de aceeași societate și mai apoi vândute către ADP, AES și Salubrizare Fapte 5 SA. O singură cutie costă cel puțin 20 de lei și poate ajunge la 52,94 de lei. Am dispus inventarierea tuturor bunurilor aflate în Piața George Coșbuc, iar în zilele următoare vă voi prezenta toate informațiile legate de stocurile existente și valoarea acestora.”, a încheiat Piedone.

Clipul integral de la Piața Coșbuc poate fi urmărit aici.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentConstanța: Evaziune fiscală de proporții, destabilizată de DIICOT
Articolul următorExecutori judecătorești din Argeș, acuzați de abuz în serviciu. Cei doi încălcau procedurile de executare silită
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.