Cristian Popescu Piedone

Pe pagina nou creată a Primăriei Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone scoate în evidență o situație gravă, întâmplată în Sectorul 5 timp de 4 ani de zile, în administrația lui Florea. Potrivit informațiilor „(…) la ora actuală, în Sectorul 5 există 54 de unități de învățământ, care funcționează în 80 de clădiri. Dintre acestea, doar 3 unități dețin autorizație ISU. Alte 13 clădiri dețin aviz de securitate la incendiu și pentru a obține autorizația, este necesară efectuarea lucrărilor menționate în avizul de specialitate de la ISU. 42 de clădiri, dintre care 8 săli de sport, nu au nici autorizație, nici aviz, deși există obligația legală de a le obține. Totodată, 4 imobile care aparțin unităților de învățământ sunt în curs de avizare.​”, a spus primarul Cristian Popescu Piedone.

Piedone: „Nici până în prezent nu a fost obținută autorizația de securitate la incendiu”

Piedone promite că va sta „chiar și 24 de ore la primărie” ca să-l prindă pe Florea cu minciuna

„Deși cele 13 avize au fost obținute în perioada 2017-2020, nici până în prezent nu au fost executate lucrările în totalitate, astfel încât să poată fi obținută autorizația de securitate la incendiu. Până acum, Primăria Sectorului 5 nu a considerat autorizațiile ca fiind o prioritate și nu a alocat fondurile necesare pentru implementarea cerințelor ISU.​

De asemenea, în perioada 2010-2012, au fost reabilitate 20 de clădiri prin Programul de Reabilitare a Infrastructurii Educaționale din București din fondurile Băncii Europene de Investiții, derulat de Primăria Muncipiului București. Cu toate acestea, deși pentru execuția lucrărilor a fost obținut aviz ISU, nici până în prezent nu a fost obținută autorizația de securitate la incendiu.​”, s-a mai declarat pagina primăriei.

În completarea mesajului, Cristian Popescu Piedone a mai spus că va aborda problema în consiliul local al Primăriei Sectorului 5, întrucât unitățile de învățământ au nevoie de lucrări care să garanteze autorizațiile respective, iar copiii au nevoie de siguranță atunci când merg la școală.

„Primăria Sectorului 5 va evalua situația unităților de învățământ și va întreprinde de urgență demersurile necesare pentru obținerea autorizațiilor ISU, pentru ca siguranța elevilor și a cadrelor didactice să nu fie pusă în pericol.

În perioada imediat următoare, vom supune aprobării Consiliului Local o hotărâre pentru a asigura fondurile necesare implementării lucrărilor în vederea respectării măsurilor de securitate la incendiu.”, se mai declară pe pagina Primăriei Sectorului 5.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDacian Cioloș, după ce Marcel Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că l-ar vrea premier: „Nu vom avea nevoie de PSD”
Articolul următorCe a mai descoperit ANI: un ofițer de poliție din Constanța trebuie să explice cum a obținut zeci de mii de euro, pe lângă salariu