Agenția Națională de Integritate a finalizat verificările în cazul mai multor funcționari publici și nu toți au trecut testul. Azi, ANI a publicat rezultatele și, chiar dacă majoritatea celor verificați au picat la testul de incompatibilitate, au fost cazuri mai serioase, în care s-a dispus ca averile să fie analizate și de alte instituții de control. Exemplu este fost funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, despre care ANI spune că a cumulat o avere nejustificată de peste 140.000 de euro.
Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției publice de către MOCANU IOAN. Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 562.220 lei (aprox. 141.831 euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către MOCANU IOAN, fost funcționar public cu statut special (ofițer de poliție) în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în perioada exercitării funcției publice”, a făcut publică situația instituția.

În același comunicat, ANI arată că a găsit indicii că managerul Teatrului Municipal „Bacovia” Bacău a comis o faptă penală, dat fiind că i-a încredințat contracte firmei la care lucra soțul său. Drept urmare, ANI a solicitat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău să analizeze dacă Eliza Noemi Judeu s-a folosit de funcția sa de conducere pentru a favoriza pe cineva. „În exercitarea funcției de manager interimar/ manager al Teatrului Municipal „Bacovia” Bacău, a încheiat 3 contracte de prestări servicii de publicitate (în data de 30 august 2016, respectiv 09 noiembrie 2018) cu o societate în cadrul căreia soțul său deținea la momentul încheierii contractelor calitatea de angajat, ulterior acesta fiind numit în funcția de „director programe”, prin Actul adițional din data de 27 martie 2019 la Contractul individual de muncă din data de 13 martie 2015. Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal”, explică ANI.

În această perioadă, ANI a descoperit și un consilier local care s-a aflat în conflict de interese administrativ. Este vorba despre Melania Dermengiu, fost ales în cadrul Consiliului Local al Orașului Ghimbav, județul Brașov, care, „în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 30 august 2017, în baza căreia între UAT Oraș Ghimbav, în calitate de instituție finanțatoare și Asociația Sportivă „Cetățenii Ghimbav”, reprezentată de soțul persoanei evaluate, în calitate de președinte, a fost încheiat un contract în valoare de 100.000 lei, privind finanţarea acţiunilor/activităţilor din cadrul unui program de drept privat, înființat în anul 2017 pe raza UAT Oraș Ghimbav. De asemenea, persoana evaluată a participat la deliberarea și adoptarea altor cinci Hotărâri ale Consiliului Local din perioada 29 martie 2018 – 25 septembrie 2019, privind aprobarea Programului anual propriu pentru acordarea de finanţări nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, precum și privind aprobarea unui contract de finanţare cu asociația sportivă, în valoare de 170.000 lei”.

Alte 14 persoane au primit verdict de incompatibilitate:

BUTNARU MARIAN, fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Medgidia, județul Constanța. În perioada 30 martie 2018 – 02 mai 2019, societatea comercială al cărei administrator este soția persoanei evaluate, iar fiul și fiica acesteia dețin calitatea de asociaţi, a încheiat în calitate de prestator, un număr de 6 contracte de prestări de serviciicu Spitalul Municipal Medgidia (în calitate de achizitor), în valoare totală de aproximativ 1.365.704 lei.
NOVĂCESCU DORU, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Orașului Oravița, județul Caraș Severin. În perioada 24 iunie 2016 – 22 iulie 2020, în exercitarea mandatului de consilier local, au fost încheiate două contracte de prestări servicii de pază și un act adițional, între Primăria Orașului Oravița și o societate la care persoana evaluată a deținut calitatea de asociat (până la data de 03.04.2020), precum și funcția de administrator (până la data de 22.07.2020), contracte în executarea cărora s-au emis facturi în valoare de aproximativ 318.000 lei.

SENCHETRU DORIN, Inspector șef ajunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov. În perioada 2017 – 2018, a exercitat simultan funcția publică de conducere de Inspector Șef Adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov și cea de expert tehnic judiciar în specializarea judiciară „Protecția muncii”, activitățile desfășurate fiind în legătură atât directă, cât și indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, potrivit fișei postului.

ȘERBAN CRISTINEL, Agent de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Sectorul 2 Poliție, Secția 9 Poliție. În perioada 01 noiembrie 2016 – 01 aprilie 2018, respectiv 04 iunie 2018 – 14 ianuarie 2019, a exercitat simultan cu calitatea de funcționar public cu statut special și pe cea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul a două societăți comerciale, aflate în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile din fișa postului.

GHODSI MAHBOOB ALAM MOHAMMAD, Medic șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Vaslui. În perioada 18 mai 2017 – 24 octombrie 2019 a exercitat simultan cu funcția de medic șef de laborator în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui și pe cea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, având ca domeniu principal de activitate „Activităţi de asistenţă medicală specializată – radiologie”.

STROE MARILENA, fost Șef Secție Psihiatrie II Acuți în cadrul Spitalului Orășenesc de Psihiatrie Voila, Județul Prahova. În perioada 22 noiembrie 2016 – 17 ianuarie 2018, a exercitat simultan atât funcția de medic, şef al secţiei a – II – a – psihiatrie adulţi în cadrul Spitalului de Psihiatrie Voila, cât și pe cea de administrator în cadrul unei societăți comerciale.

IGNAT SIMONICA, fost Șef birou RUNOS şi fost Manager interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj. În perioada 20 octombrie 2017 – 17 octombrie 2018, a exercitat simultan funcția de Manager interimar al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca și calitatea de membru al consiliului director la C.A.R. Optim IFN Cluj.

FIRU STELA, Manager al Spitalului General Căi Ferate Drobeta Turnu – Severin,Județul Mehedinți. În perioada 01 august 2016 – 11 februarie 2020, a exercitat simultan cu funcția de manager al Spitalului General Căi Ferate Drobeta Turnu – Severin și funcțiile de:
-consilier județean în cadrul Consiliului Județean Mehedinți;
-medic specialist – medicină de familie și administrator în cadrul unei societăți comerciale;

CIJEVSCHI ION, Șef secție Oftalmologie în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Iași. În perioada 22 noiembrie 2016 – 20 ianuarie 2020 a exercitat simultan funcția de șef secție Oftalmologie în cadrul Spitalului Clinic Căi Ferate Iași și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 185, alin. (15), coroborat cu art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare începând cu data de 22.11.2016).

POLINSCHI MIHAI, Director medical și fost Manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Galați. În perioada 17 noiembrie 2015 – 03 iulie 2019, a exercitat funcția de manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Galați simultan cu funcția de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Cuv. Parascheva” Galați.

POROJNICU CĂTĂLINA, Șef Secție Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Începând cu data de 07 martie 2016, a exercitat simultan funcția de șef Secție Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești și calitatea de persoană fizică autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 185, alin. (15), coroborat cu art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006.

TĂNASE IONEL, Funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Dumitrești, Județul Vrancea. Începând cu data de 23 noiembrie 2016 exercită simultan funcția publică de execuție de inspector la Compartimentul Contabilitate din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Dumitrești, și funcția de administrator financiar (contabil) la Școala Gimnazială ,,Regina Maria” Vintileasca, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. (a) din Legea nr. 161/2003.

PĂUȘAN RĂZVAN IOAN, Funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Gârbău, Județul Cluj. Începând cu data de 15 septembrie 2016, exercită simultan cu funcția publică de inspector urbanism în cadrul Primăriei Comunei Gârbău, județul Cluj și funcția de inginer proiectant de rezistență construcții civile, industriale și agricole în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

ȘLINCU MARIAN, Funcționar public în cadrul Consiliului Județean Suceava. În perioada 30 aprilie 2013 – 04 martie 2020, a exercitat simultan cu funcția publică de consilier la Compartimentul cadastru/Serviciul Urbanism, Amenajarea Teritoriului și Cadastru din cadrul Consiliului Județean Suceava și următoarele funcții:
· în perioada 30 aprilie 2013 – 04 martie 2020, expert tehnic judiciar (specializarea topografie, cadastru și geodezie)
· în perioada 01 decembrie 2014 – 10 decembrie 2019, inginer topograf în cadrul unei societăți comerciale
”.

Articolul precedentClădirile unităților de învățământ din Sectorul 5, majoritar fără avize ISU. Cum vrea să rezolve Piedone situația
Articolul următorDNA: Un nou dosar penal cu iz de pandemie, marca UNIFARM