Dacian Cioloș

Mai este o lună până la alegerile parlamentare și încă cel puțin câteva săptămâni până la formarea unui nou guvern, însă actorii politici ai momentului deja fac planuri și împărțiri de funcții și posturi. Deși nu pare că între PNL și USR-PLUS ar exista un consens extraordinar, Dacian Cioloș pare convins că în viitorul Parlament se va forma o majoritate covârșitoare, care va reduce la tăcere PSD. După ce liderul PSD Marcel Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că Cioloș ar putea fi un potențial premier, acesta din urmă a simțit nevoia să reacționeze. Scurt și cuprinzător, Cioloș deja și-a făcut un calcul, care îi sare pe social democrați din schemă.

Înțeleg că există interpretări cum că domnul Ciolacu a zis că nu exclude un vot în viitorul Parlament pentru un guvern condus de mine. Răspunsul meu e simplu. Nu mă interesează părerea PSD și a domnului Ciolacu, pentru că nu avem niciun gând de a colabora politic cu acest partid care a făcut atât de mult rău României. Și, ca să fie clar, nici nu vom avea nevoie de PSD”, a scris Cioloș pe Facebook.
Într-un interviu pentru DC News, Ciolacu nu a dat chiar un răspuns clar la întrebarea referitoare la susținerea lui Cioloș pentru funcția de prim-ministru: „Nu știu. Haideți să vedem cine se plasează pe primul loc. Constituțional, partidul care se clasează pe primul loc este chemat primul pentru a desemna un prim-ministru și, pe urmă, să aibă perioada pentru a-și forma majoritatea”, a fost declarația președintelui PSD.

Articolul precedentTeodorovici, la bilanț: „În numai 1 AN de guvernare PNL-istă, ”guvernul meu” a făcut România, praf”
Articolul următorClădirile unităților de învățământ din Sectorul 5, majoritar fără avize ISU. Cum vrea să rezolve Piedone situația