Constanța: Evaziune fiscală de proporții, destabilizată de DIICOT

Prejudiciu de 27 de milioane de lei

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice au derulat 17 percheziții domiciliare, în cursul zilei de astăzi, în contul unui dosar ce vizează evaziunea fiscală de proporții.

Prejudiciu de 27 de milioane de lei

Perchezițiile au avut loc în mai multe județe din țară, printre care Constanța și Ilfov, însă și pe raza Municipiului București și se referă la un prejudiciu general aproximativ de 27 de milioane de lei.

Tăriceanu, prima reacție după ce a fost trimis în judecată: procurorii sunt „argații domnului Iohannis”

O serie de 32 de persoane, parte dintr-un grup infracțional organizat au creat împreună un sistem format dintr-o serie de societăți fantomă, prin intermediul cărora ar fi fost importate mărfuri din Turcia. Fiecare dintre aceste societăți ar fi avut un rol bine definit ca, în cele din urmă, să se poată crea premisele evitării plății taxelor și a impozitelor. Beneficiarul final ar fi fost o firmă care aparține liderului grupării. Toate persoanele implicate vor fi audiate de DIICOT București.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMiracolul „învierii” înainte de Crăciun. Un bărbat „decedat” s-a întors acasă
Articolul următorPiedone solicită demiterea directorului Economat Sector 5 SRL
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.