De la începutul pandemiei, s-au făcut campanii de conștientizare, care mai de care mai inspirate, atractive, colorate.

Toate, cu un singur scop: să nu ne îmbulzim, pentru că îmbulzeala favorizează răspândirea virusului.

Ocazii de îmbulzeală anul acesta? Nenumărate.

Pornind de la slujba de Paște, la pelerinaje, la concedii care nu au putut fi anulate pe litoral, hore în mijlocul străzii, proteste anti-mască, toate au fost subliniate de către autorități. S-au tras semnale de alarmă, s-a făcut apel la spiritul civic, la conștiința fiecăruia, s-au dat amenzi.

Se putea face mai mult, mai bine? Bineînțeles! De fiecare dată se poate mai mult, mai bine. Și, de obicei, mai ales atunci când privești de pe margine. Când singurul rol activ e acela de a comenta și de a critica.

Revenind.

Ministerul Sănătății revine cu o nouă campanie, de această dată pentru a încerca evitarea aglomerației de Revelion. Sub titlul „Stai acasă un Revelion! O singură noapte cu prietenii poate costa o viaţă“ – se încearcă, într-o notă cumva amuzantă, responsabilizarea civică.

Ministerul Sănătății revine cu o nouă campanie

Campanie a Ministerului Sănătăţii: „Stai acasă un Revelion! O singură noapte cu prietenii poate costa o viaţă“

”O singură noapte cu prietenii poate costa o viață. Poate nu a ta, ci a părinților sau bunicilor.

Da, știm că abia așteptai să mergi la cabană în Poiană. Totuși, revelionul acesta nu e ca altele. E unul în care trebuie să avem grijă de cei dragi. Când stăm fiecare acasă, de fapt, investim într-un an nou mai bun.

Rămâi acasă, bucură-te de cei cu care îți împarți acoperișul. Deschide o șampanie* doar pentru tine. Lasă vecinii să-ți bată în țeavă. Ia ultima felie de cozonac.

Meriți.

*de altfel, ca Minister al Sănătății, îți recomandăm să nu o bei pe toată, doar să o deschizi.”

O să spuneți că oricum restaurantele sunt închise, concerte în aer liber nu se vor organiza, deci avertismentul ar fi cam inutil. Eu, una, zic că e binevenit.

Câți nu vor să fie cu familia și prietenii de Revelion? Mai ales după un an ca acesta. Câți nu se vor înghesui, într-un mic (sau mai mare) apartament, pentru a nu rata încă o ocazie de a fi alături de cei dragi? Câți nu vor încerca să fenteze restricțiile? Dacă măcar câteva dintre acele persoane se vor gândi de două ori înainte de a se alătura grupurilor, eu zic că nici un avertisment nu este inutil. Indiferent al câtelea e.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPiedone a băgat Economatul Sectorului 5 în ședință operativă
Articolul următorConstanța, în carantină și de Anul Nou
Jurnalist full-time / Pesimist part-time