Constanța, în carantină și de Anul Nou

DSP a vrut „liber” de Revelion, cifrele au decis că încă nu vremea de ridicare a restricțiilor

Prefectura județului Constanța a anunţat, marţi, că municipiul Constanţa nu va ieşi mai repede din carantină, acest lucru urmând să se întâmple atunci când era programat, adică pe data de 1 ianuarie, la ora 20.00, transmite news.ro. Astfel, carantina se menține și în noaptea de Revelion, autoritățile considerând că riscul epidemiologic este mult prea mare, în ciuda scăderii numărului de cazuri confirmate în ultimele zile.

În ceea ce priveşte municipiul Constanţa, propunerea este să fie menţinută măsura de carantină, până la expirarea celor 14 zile prevăzute în ordinul DSU. Se consideră că, în municipiul Constanţa, încă este un risc epidemiologic ridicat, în ciuda scăderii constante a ratei de incidenţă.

Prefectura Constanța

Încă puțină răbdare

„De aproape o lună şi jumătate, municipiul reşedinţă de judeţ este în carantină şi le cerem oamenilor câteva zile de răbdare. Sunt semne clare că situaţia este pe un trend îmbucurător, dar încă nu ne aflăm sub media pe ţară privind rata de incidenţă. De aici, hotărârea autorităţilor de a menţine măsura. Acest lucru nu trebuie confundat cu o prelungire a carantinării zonale. Suntem convinşi că acestea sunt ultimele zile de carantină pentru constănţeni. Dar normalitatea depinde foarte mult de fiecare dintre noi. Dacă vom respecta recomandările şi cifrele vor fi într-o continuă scădere, putem spune că suntem pe drumul cel bun. În caz contrar, ne vom lovi, din nou, de restricţii, lucru pe care nu şi-l doreşte nimeni”, a declarat Silviu Coşa, prefectul de Constanța.

Municipiul Constanţa se află în carantină din data de 20 noiembrie. Incidenţa pe municipiu este 4,71, iar în judeţ de 3,22 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost confirmate 176 de noi cazuri, din cele 25.699 de cazuri de la începutul pandemiei.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMinisterul Sănătății: Revelionul care poate salva o viață
Articolul următorDana 69 din Portul Constanța, depoluată total, după un transfer eșuat de păcură