Dana 69 din Portul Constanța, depoluată total, după un transfer eșuat de păcură

Conform spuselor autorităților, s-a acționat cu materiale biodegradabile. Zona se află acum, după două săptămâni de muncă asiduă, în siguranță, dana 69 fiind depoluată total

Poluarea din dana 69 din Portul Constanța a dat mari bătăi de cap autorităților, încă din data de 3 decembrie când transferul de păcură de pe Nava Belona pe nava Tethys a întâmpinat probleme. Încă de atunci, echipele Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța au lucrat pentru ca depoluarea să se producă cu succes în zonă.

Două săptămâni de muncă, încheiate cu succes – dana 69, depoluată

Pentru a se reuși în totalitate depoluarea danei 69 s-a folosit atât personal uman, cât și materiale. Operațiunea care durează de peste două săptămâni a ajuns, însă la un bun sfârșit, fiind încununată de succes.

La operațiune au fost folosite șalupa Depol 9, cât și nava Nicolae Zeicu, două vidanje și o Womă pentru colectarea impurităților poluante de pe suprafața apei. De asemenea, în paralel, remorcherul Percăruș 1 și șalupa Sirius 1 au avut grijă de poziționarea barajului antipoluare în zona daneei 69 și 70, pentru ca reziduurile să nu se răspândească suplimentar.

Conform spuselor autorităților, s-a acționat cu materiale biodegradabile. Zona se află acum, după două săptămâni de muncă asiduă, în siguranță, dana 69 fiind depoluată total.

Constanța, în carantină și de Anul Nou

Ziarul de Investigații

Articolul precedentConstanța, în carantină și de Anul Nou
Articolul următorNicușor Dan: Datoriile de la Primărie și vinovații de serviciu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.