Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Echipele furnizorului de energie nu au reușit până în prezent să realimenteze cu tensiune toate sursele și stațiile de pompare care asigură alimentarea cu apă a tuturor consumatorilor din județul Constanța.

Astfel, în prezent, localitățile în care furnizarea apei potabile este întreruptă din cauza lipsei de energie la nivelul sistemelor operate includ:

Olteni, Vâlcelele, Dumbrăveni, Independența, General Scărișoreanu, Cerchezu, Arsa, Vadu, Vadu Oii, Mihai Viteazu, Nuntași, Siriu, Crișan, Piatra, Traian, Palazu Mic, Aliman, Țibrinu, Țepeș Vodă, Nisipari, Petroșani, Viile, Crîngu, Potârnichea, Movilița, Vlahii, Dunăreni, Abrud, Faclia. De asemenea, localitatea Valu lui Traian este afectată parțial de lipsa apei din cauza avariilor la linia de tensiune care alimentează stația de pompare Valu Traian Pădure.

În Eforie Sud și Tuzla, furnizarea apei se realizează cu presiuni scăzute în zonele înalte, alimentate prin cădere liberă din rezervorul Complex Înmagazinare Eforie

La nivelul sursei Biruința 1, alimentarea cu curent nu s-a putut stabiliza în ultimele zile din partea echipelor furnizorului de energie, ceea ce a dus la nefuncționarea sistemului și la lipsa distribuției apei către cele două localități, inclusiv stocarea necesarului de apă la nivelul Complexului de Înmagazinare Eforie.

Dată fiind lungimea rețelelor deservite în cele două localități și consumurile crescute înregistrate recent, stocul în rezervor este în prezent foarte scăzut.

Pentru a asigura apă tuturor abonaților din cele două localități, este necesar un interval de timp pentru ca nivelul apei din rezervor să crească la un prag minim care permite distribuția și către zonele înalte.

RAJA face apel la înțelegere și precizază că echipele vor interveni pentru a restabili furnizarea de apă imediat ce vor fi soluționate problemele survenite la nivelul rețelei electrice.

Articolul precedentAgenți de poliție din cadrul IPJ Vaslui și ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, cercetați pentru fapte de corupție
Articolul următorFlorin Cîțu află astăzi dacă i se ridică imunitatea parlamentară