Sursa: Facebook

Opt agenți de poliție din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși, dar și un agent de poliție din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui vor fi aduși la audieri, într-un dosar în care sunt cercetați pentru fapte de corupție.

Faptele penale de care sunt acuzați aceștia de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au fost inițial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupție – 0800.806.806, iar astăzi acțiunea a demarat cu o serie de percheziții pe raza municipiului Huși, județul Vaslui, inclusiv la sediul unei instituții publice.

Astfel, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomița, Bacău și Neamț au efectuat percheziții domiciliare în nu mai puțin de 16 locații, după care vor fi puse în executare 11 mandate de aducere.

11, pentru că sunt 11 suspecți – pe lângă polițiști, sunt cercetate și două persoane fără calitate specială.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 și până în prezent, polițiști din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși și din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului Huși, având atribuții pe linie rutieră, au pretins și primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei și 1.500 de lei, pentru a nu-i sancționa contravențional”, se arată într-un comunicat al DGA.

Articolul precedentPreședintele Iohannis, de acord cu ridicarea imunității foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă
Articolul următorSituație actualizată în ceea ce privește alimentarea cu apă în județul Constanța