Sursa foto. weradio.ro
Sursa foto. weradio.ro

Cei care ajung în Harghita și Covasna au ”ocazia” unică de a achiziționa un suvenir cel puțin ciudat: excrementele provenite de la urși sunt vândute la conservă, pentru suma de 40 de lei.

Conservele au fost descoperite într-un local din municipiul Târgu Secuiesc. Firma producătoare garantează că excrementele sunt autentic-secuieşti.

Firma producătoare este Lixid Project. Această companie produce berea şi chipsurile ”Csíki Sör” şi ”Csíki Csipsz”

O conservă cu ”Urme de urs” cântărește aproximativ 30 de grame de conţinut.

În urma aceste descoperiri, comisarul-şef adjunct al Protecţiei Consumatorilor Covasna a declarat că respectivul produs nu poate fi retras de pe piață, nefiind destinat consumului uman.

Totuși, conservele nu ar trebui lăsate la îndemâna copiilor, deoarece pot fi confundate cu plastilina.

Comisarul-şef adjunct al OPC Covasna: ”Ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură?”

Se vinde la noi în judeţ. Le-am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project. Sunt cei care fac berea Csíki Sör şi chipsurile cu aceeaşi denumire. Am înţeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicaţie. Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea. Nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar. Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld şi că se poate lucra cu el, se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură?”, a transmis comisarul-şef adjunct al OPC Covasna pentru weradio.ro, potrivit Brașov.net.

Potrivit comisarului, produsul costă 40 de lei, și nu a fost retras de la vânzare pentru că nu este un produs alimentar și are o etichetă cu avertismente.

Interesant este că nu se știe de unde au fost prelevate materiile organice sau dacă există o aprobare de la vânători sau de la reprezentanții Romsilva.

”Eu am rămas perplex când am văzut conserva. Are 30 de grame, e o bucăţică mică înăuntru, e uşoară, dar nu mi-a venit să cred”

Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem, nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir. Nu ştiu ce utilitate poate să aibă, decât, poate, dacă vrei să faci o farsă cuiva”, a explicat comisarul-şef adjunct al OPC Covasna pentru weradio.ro.

Eticheta de pe conservă precizează că produsul conţine 100% excremente de urs brun transilvănean.

Mai mult, nu conține gluten și conservanți, fiind, prin urmare, un produs, vegan.

Cu toate acestea, în cazul în care cutia este deschisă, conținutul trebuie ”folosit” în termen de 22 de ore.

Articolul precedentUn templu budist a rămas fără călugări, după ce s-a stabilit că aceștia, în frunte cu starețul, consumau droguri de mare risc
Articolul următorPrimăria Sectorului 6 primește 130 de milioane de lei, fonduri destinate gestionării deșeurilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time