Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un mic templu budist din Thailanda a rămas fără călugări după ce toți au fost demiși din cauza consumului de droguri de mare risc, informează BBC.

Patru călugări, inclusiv starețul, au fost testați pozitiv pentru metamfetamină în provincia nordică Phetchabun, a declarat un oficial pentru agenția de presă AFP.

Boonlert Thintapthai a spus că toți călugării au fost trimiși, ulterior, la o clinică de sănătate. Aici, aceștia vor fi supuși reabilitării medicamentoase.

Raidul a avut loc pe fondul unei campanii naționale de combatere a traficului de substanțe interzise

Deși oficialii nu au spus ce a adus templul în atenția poliției, testul de urină al călugărilor a ieșit pozitiv.

Thintapthai a declarat pentru AFP că ”templul este acum gol, iar sătenii din apropiere sunt îngrijorați”.

În ultimii ani, metamfetamina a devenit o problemă majoră în Thailanda. Potrivit Oficiului ONU pentru Droguri și Crimă, capturile de droguri au atins un maxim istoric în 2021

Țara este un punct important de tranzit pentru metamfetamină. Drogurile intră în țară din Myanmar – cel mai mare producător de metamfetamină din lume – ajungând în Laos.

Pastilele sunt apoi vândute pe străzi, constând mai puțin de 1 euro.

Luna trecută, prim-ministrul thailandez Prayuth Chan-ocha a ordonat interzicerea drogurilor după ce un fost ofițer de poliție care fusese demis din forță pentru posesie de metamfetamină a ucis 37 de persoane. Sângerosul atac a avut loc la o creșă.

Articolul precedentFostul primar al Timișoarei: ”Rușine, cetățene german Fritz, căci domn nu pot să-ți spun!”
Articolul următorSuvenir: Excremente de urs la conservă, vândute în Covasna şi Harghita
Jurnalist full-time / Pesimist part-time