Foto: Facebook/Romsilva
Foto: Facebook/Romsilva

Reprezentanții Romsilva au anunțat că mai multe lucrări de îngrijire au fost efectuate de angajații de la Ocolul Silvic Oțelu Roșu din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Caraș-Severin.

Acestea au fost desfășurate pe o suprafață de 2.6 hectare în Districtul III Poiana Mărului, unde au fost înlăturate ierburile copleșitoare din jurul puieților forestieri.

Romsilva: ”Suprafețele regenerate natural sau artificial, prin împăduriri, sunt îngrijite de silvicultorii Romsilva șapte ani, până când se transformă într-o pădure tânără”

În acest interval de timp, culturile instalate sunt parcurse de către silvicultori cu o serie de lucrări de îngrijire, ce au că scop asigurarea unor condiții cât mai favorabile de vegetație, de creștere și dezvoltare a puieților forestieri”, se arată în comunicat.

Membrii Romsilva au explicat că, în cazul puieților forestieri plantați în campaniile de împăduriri, anual se efectuează mai multe lucrări de îngrijiri, manual sau mecanizat, precum îndepărtarea vegetației lemnoase sau ierboase din jurul puieților sau săparea în jurul puieților, pentru a sprijini dezvoltarea acestora.

”La regenerările naturale, sunt efectuate lucrări de stimulare a regenerării noilor lăstari din rădăcină din care se vor dezvoltă noi arbori, îndepărtarea speciilor copleșitoare și cele de favorizare a instalării semințișului”

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat  72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerări naturale și 25.557 hectare prin lucrări de împădurire, fiind plantați, în total, 141.37 milioane puieți forestieri.

Romsilva administrează 3.13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, 80%. De asemenea, deține certificarea managementului forestier în standard internațional.

Articolul precedentPreședintele ANPC: ”România nu primește bunuri de aceeași calitate ca a concetățenilor din vestul Europei”
Articolul următorFlagrant la SRI: un căpitan a primit 2.500 de euro pentru a-și trafica influența pe lângă colegi
Jurnalist full-time / Pesimist part-time