Sursă foto: Facebook/Romsilva
Sursă foto: Facebook/Romsilva

Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, a anunțat că puieții de brad și molid produși în pepinierele silvice sunt gata pentru viitoarele lucrări de împăduriri.

Într-un masaj publicat pe contul de Facebook, reprezentanții Romsilva au ținut să precizeze că acești puieți se află, la momentul actual, în pepiniera silvică a Ocolului Silvic Târgu Neamț, din cadrul Direcției Silvice Neamț.

Romsilva: ”Cea mai mare parte a puieților forestieri produși în pepinierele slivice sunt folosiți în campaniile de împăduriri”

Regia Națională a Pădurilor, Romsilva produce anual în cele 7 pepiniere centrale și 580 de pepiniere silvice ale ocoalelor silvice circa 32 de milioane de puieți forestieri, din 60 de specii, și peste 1.2 milioane de puieți ornamentali, din peste 250 de specii”, au transmis membrii Regiei Naționale a Pădurilor din România.

De asemenea, potrivit comunicatului, în ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerări naturale și 25.557 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind plantați, în total, 141.37 milioane puieți forestieri.

O altă pepinieră, înființată în anul 1972, produce puieți de brad, molid, pin negru, pin strob, sau fag

În data de 1 august, Romsilva aducea informații referitoare la pepiniera silvică de la Ocolul Silvic Focșani, un alt loc unde sunt produși puieții forestieri necesari campaniilor de împăduriri ale Romsilva.

Pepiniera poartă numele de Țarina și este situată în localitatea Nereju, în zona de munte a județului Vrancea.

Articolul precedentElevii cu posibilități materiale reduse pot primi tichete sociale de 500 de lei
Articolul următorO mamă este indignată din cauza condițiilor de internare de la Spitalul Județean Constanța: Pe căldurile astea, în salon nici nu aveam mâner la geam să putem aerisi. Nici măcar față de pernă nu am avut
Jurnalist full-time / Pesimist part-time