Foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor, Romsilva
Foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor, Romsilva

Pepiniera Silvică de la Ocolul Silvic Focșani reprezintă locul unde sunt produși puieții forestieri necesari campaniilor de împăduriri ale Romsilva.

Pepiniera poartă numele de Țarina și este situată în localitatea Nereju, în zona de munte a județului Vrancea.

Romsilva: ”Aici, colegii noștri din Focșani cultivă și îngrijesc, de la stadiul de sămânță și până la cel de puiet, puieții forestieri utilizați la regenerarea fondului forestier”

Pepiniera a fost înființată în anul 1972 și se întinde pe o suprafață de 3.56 hectare unde se produc puieți de brad, molid, pin negru, pin strob, fag, etc.

Puieții sunt produși din sămânță și rămân în solarii un an sau doi, apoi sunt repicați în câmp și astfel plantele sunt călite și adaptate condițiilor din zonă.

Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, produce anual în cele 7 pepiniere centrale și 580 de pepiniere silvice ale ocoalelor silvice circa 32 de milioane de puieți forestieri, din 60 de specii, și peste 1.2 milioane de puieți ornamentali, din peste 250 de specii.

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor a regenerat 72.892 hectare de fond forestier de stat

Dintre acestea, 47.335 hectare au beneficiat de regenerări naturale și 25.557 hectare au fost regenerate prin lucrări de împăduriri.

În total, au fost plantați 141.37 milioane puieți forestieri.

Articolul precedentProducătorii de bere, revoltați de noile scumpiri: ”Majorarea a venit într-un context economic dificil”
Articolul următor”Mineritul” de criptomonede consumă, anual, de două ori mai multă electricitate decât are nevoie întreaga Suedie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time