Credit foto: inginer Gerogeta Coros, Direcția Silvică Iași/Romsilva
Credit foto: inginer Gerogeta Coros, Direcția Silvică Iași/Romsilva

Reprezentanții Romsilva au făcut publice câteva cadre din pepiniera silvică Solonet din Bivolari, Iași.

Aceasta este administrată de Romsilva – Ocolul Silvic Iași din cadrul Direcției Silvice Iaşi.

Pepiniera silvică din Iași are o suprafață de trei ori mai mică decât Pepiniera Galata. Romsilva: ”Aici, munca și seriozitatea sunt permanente”

Deși este secetă cruntă în Moldova, apa din instalația de irigat în această pepiniera nu reprezintă în aceste zile o problemă, suprafața cultivată fiind mai mică”, au scris astăzi, 22 iulie, membrii Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor a ținut să precizeze că produce, anual, în cele 7 pepiniere centrale și 580 de pepiniere silvice ale ocoalelor silvice, circa 32 de milioane de puieți forestieri din 60 de specii.

De asemenea, tot aici cresc și peste 1.2 milioane de puieți ornamentali, din peste 250 de specii.

Mii de hectare au fost regenerate și milioane de puieți au fost plantați de Romsilva

În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerări naturale și 25.557 hectare prin lucrări de împăduriri. Prin urmare, au fost plantați, în total, 141.37 milioane puieți forestieri”, se arată în textul publicat de Romsilva, pe contul de Facebook.

În prezent, Romsilva administrează 3.13 milioane hectare păduri de stat. 80% din acestea sunt certificate internațional.

Romsilva asigură, de asemenea, administrarea a 22 de parcuri naționale și naturale. Toate au o suprafață totală de peste 850.000 de hectare.

Articolul precedentMinistrul Sportului din România laudă UDMR pentru că a construit și modernizat baze sportive, bazine de înot și săli de sport
Articolul următorBistrița se află printre orașele finaliste selectate pentru „premiile europene ale orașului verde”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time