Foto: Facebook/Eduard Novak
Foto: Facebook/Eduard Novak

Într-o postare distribuită azi, 22 iulie, pe contul de Facebook, Eduard Novak, ministrul Sportului, a afirmat că UDMR a contribuit la construcția mai multor baze sportive, bazine de înot, săli de sport și alte facilități sportive.

Ministrul a venit cu informații și despre sporturile de performanță, dar și despre faptul că este nevoie de o reorganizare a școlilor sportive.

Fără să precizeze că finanțarea vine de la Guvern, ministrul Sportului atribuie meritele UDMR-ului

Potrivit declarațiilor, în ultimul an și jumătate, UDMR a construit și modernizat baze sportive, bazine de înot, săli de sport și alte facilități sportive, sprijinind elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport.

Mă bucur să fac parte dintr-o echipă căreia îi pasă de sport și de viitorul acestuia. Împreună construim o societate sănătoasă și activă, iar pentru asta avem nevoie ca tinerii să poată încerca cât mai multe discipline sportive în școli, să facă cât mai multă mișcare, avem nevoie de reorganizarea școlilor sportive și a federațiilor sportive, îmbunătățirea infrastructurii sportive, acordarea unei atenții deosebite descentralizării și facilitarea accesului la sport pentru toți”, scrie Eduard Novak.

Strategia Națională pentru Sport are în vedere idenificarea sporturilor care aduc rezultate excelente

Conform declarației, pentru a dezvolta sportul de performanță, pentru a avea rezultate excepționale la cât mai multe competiții internaționale, trebuie identificate sporturi ce pot aduce României cele mai bune rezultate, creând astfel cadrul pentru revenirea României în topul clasamentelor sportive.

Despre asta este Strategia Națională pentru Sport, pe care o vom prezenta partenerilor noștri de coaliție în următoarele săptămâni. Am prezentat ieri cele mai importante elemente ale acestei strategii la universitatea de vară Tusványos”, se precizează în textul publicat pe contul ministului Sportului din România.

Articolul precedentJudecătorul Cristi Danileţ, despre nedreptatea făcută Emiliei Șercan: ”Încalcarea legii nu trebuie nici iertată, nici ignorată”
Articolul următorO pepinieră silvică din Iași este irigată, în ciuda secetei extreme
Jurnalist full-time / Pesimist part-time