Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Țigările și alcoolul se scumpesc începând de azi, iar acciza crește cu 20%, inclusiv în cazul berii. Majorarea vine pe fondul războiului din Ucraina, dar și din cauza creșterii prețurilor la energie.

Invitată la Europa FM, Giulia Leferman, director executiv a Asociației Berarii României, a precizat că aceste noi scumpiri vor fi resimțite de consumatori peste o lună sau două.

Directorul executiv a Asociației Berarii României: ”Majorarea de taxe ar fi trebuit să aibă loc, în mod rezonabil, de la 1 ianuarie și nicidecum de la 1 august”

Giulia Leferman a explicat că, din punct de vedere al activității economice va mai dura până acând această creștere de taxe va fi parțial sau total transferată și în prețul produsului.

Este rezonal să ne așteptăm, fie vorba de o taxă de consum, ca o majorare a taxei să se regăsească în majorarea prețului, așa cum se întâmplă și în celelalte sectoare, ea nu se poate întâmpla peste noapte. Aceste majorări de taxe ar fi trebuit în mod rezonabil de la 1 ianuarie și nicidecum de la 1 august, a fost o decizie neașteptată”, a transmis directorul.

Puterea de cumpărare a românilor este din ce în ce mai afectată

Potrivit declarațiilor, transferul în prețul produsului va avea loc în aproximativ 1-2 luni, iar aceaste noi scumpiri vor afecta, din ce în ce mai mult, puterea de cumpărare a românilor, mai ales că România se află într-un context hiperinflaționist.

Ceea ce ne îngrijorează mai mult pe noi, în zona de producție, este că această majorare de taxe a venit într-un context economic care este oricum dificil”, a precizat directorul executiv a Asociației Berarii României.

Articolul precedentCatastrofă ecologică: Mii de delfini din Marea Neagră au murit de la începutul conflictului din Ucraina
Articolul următorO pepinieră silvică din Focșani asigură puieții forestieri necesari campaniilor de împăduriri
Jurnalist full-time / Pesimist part-time