Foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA
Foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA

Într-un comunicat publicat astăzi, 1 august, Societatea de Transport din București (STB) a anunțat că se alătură campaniei ”Împreună pentru prevenirea traficului de persoane în comunitate”.

Scopul campaniei îl constituie prevenirea traficului de persoane, prin creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la riscurile și implicațiile acestei activități ilegale în principalele sale forme de manifestare, respectiv exploatarea sexuală, exploatarea prin muncă și exploatarea prin cerșetorie.

De asemenea, călătorii care utilizează mijlocele de transport în comun sunt încurajați să recepteze informațiile preventive transmise prin dispozitivele existente în mijloacele de transport și spațiile de așteptare pentru călători.

Campania a fost lansată de Societatea de Transport București STB S.A., împreună cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Primăria Municipiului București și Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București

Fiind vorba de un fenomen complex este nevoie de un răspuns cuprinzător cu implicarea factorilor responsabili, atât autorități publice locale și centrale, cât și reprezentanți ai societății civile. Campania își propune să încurajeze publicul larg la acțiune civică și totodată să avertizeze persoanele aflate în situație de risc de a deveni victime ale traficului și să le informeze unde pot găsi ajutor, protecție și informații și atenționează consumatorii de servicii sexuale că aceștia sunt cei pentru care victimele traficului sunt recrutate și abuzate”, se arată în comunicat.

”Majoritatea victimelor traficului de persoane din Uniunea Europeană sunt recrutate din estul Europei”

Victimele provin din țările unde oamenii au mai puține opțiuni în ce privește cariera, unde populația este foarte tentată în a-și găsi un loc de muncă în afara țării și copiii sunt mai greu de crescut și, astfel, mai neglijați.

Conștientizarea și asumarea necesității reducerii vulnerabilităților atât a persoanelor minore, cât și a celor adulte față de traficul de persoane este definitorie pentru o abordare corectă și adecvată a prevenirii acestui fenomen”, au transmis reprezentanții STB.

Articolul precedentEcologizare în Delta Dunării: 18 liceeni au adunat zeci de saci cu deșeuri din plastic
Articolul următorCatastrofă ecologică: Mii de delfini din Marea Neagră au murit de la începutul conflictului din Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time