Sursa: Facebook

Cunoscutul actor Florin Piersic este în stare gravă în spital, se pare din cauza unei septicemii, motiv pentru care la întrebări a fost luat chiar ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Din această dimineață, actorul a fost internat la Spitalului de Ortopedie „Foișor” din Capitală, în condițiile în care în ultimele zile a fost internat și în alte unități spitalicești.

Potrivit Digi 24, care citează reprezentanții de la „Foișor”, „pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”.

Totodată, Actorul Florin Piersic a fost operat la Spitalul „Foişor”, fiindu-i extrasă proteza de genunchi şi implantându-i-se una temporară, iar în prezent se află în ATI într-o stare stabilă, după cum a informat, printr-un comunicat de presă, unitatea sanitară.

În acest context, ministrul Rafila asigură însă că starea de sănătate a lui Florin Piersic nu are legătură cu infecții dobândite în alte unități medicale.

Nu este vorba despre o infecţie dobândită în spitalele prin care a trecut, în ultima lună, domnul Florin Piersic, nici cele două de la Cluj, nici cele două din Bucureşti, pentru că infecţia era preexistentă, iar procedurile care au fost aplicate, respectiv la Cluj – un lavaj al acestei proteze de genunchi şi ulterior extragerea la Institutul Inimii din Cluj a acelui stimulator cardiac, care era infectat, n-au făcut altceva decât să încerce să înlăture infecţia, nicidecum nu putem să discutăm de o infectare a pacientului în cursul procedurilor medicale”, a explicat Rafila, pentru sursa citată.

Articolul precedentArhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată pentru cumpărare de influență
Articolul următorDrulă, în campanie înainte de campanie: „Ne batem cu un clan politic PSD-PNL”