Sursa: Facebook

Alianța USR-Forța Dreptei-PMP (Alianța Dreapta Unită – ADU) a furat un pic startul alegerilor și, dacă ieri tot s-a sărbătorit de Ziua Europei, președintele USR a început să facă promisiuni electorale și să critice coaliția de guvernare.

Un gest firest până la urmă, dat fiind că se apropie alegerile locale și europarlamentare, iar de astăzi, oficial, am intrat în campanie electorală.

Aflat la Timișoara pentru a sărbători Ziua Europei, Cătălin Drulă s-a declarat convins că, peste o lună, pe 9 iunie, ADU va ieși învingătoare, având ca argumente faptul că „Iohannis a trădat” voturile românilor, că „a dat guvernarea PSD-ului și lui Ciolacu”.

În schimb, Drulă a dat exemplul pozitiv al USR: „Când am fost la guvernare, am făcut PNRR, cel mai mare program de modernizare a țării de după 1989. Sunt 28 de miliarde de euro pentru școli, spitale autostrăzi, căi ferate, dar ceva și mai important – reforme. PNRR e (…) adevăratul plan de țară și a fost creat de USR”.

Să spunem lucrurilor pe nume: noi nu ne confruntăm cu niște adversari politici. Peste tot în țară ne batem cu un clan politic PSD-PNL. Peste tot în țară s-au unit împotriva noastră: Ciolacu cu Ciucă, Robu cu Simonis, Rareș Bogdan cu Gabriela Firea. Îl mai țineți minte pe Rareș cum urla acum 4 ani împotriva PSD-ului? Cine apare azi pe afișe cu Tudose și Olguța Vasilescu?

Azi PNL nu mai e nimic altceva decât o filială a PSD. Partidul Brătienilor nu mai există. PNL-ul lui Iohannis, Ciucă și Lucică Bode nu e același PNL, e un PNL care a abandonat clasa de mijloc, care a jefuit bugetul de stat și bugetele primăriilor cot la cot cu hoții de la PSD.

Vreau să le transmitem împreună un mesaj: S-A TERMINAT! (…) Am creat Alianța Dreapta Unită ca să le oferim oamenilor o alternativă onestă și puternică la coaliția PSD-PNL. E simplă alegerea acum. (…) Noi vom moderniza România, vrem o țară ca afară! (…)

Sunt convins că pe 9 iunie, la 10 seara, împreună cu toți colegii noștri și milioane de români din țară și din diaspora, vom serba victoria României Moderne, vom serba victoria la București, Timișoara, Brașov, la Bacău, în toată România. Am încredere în voi, în USR, în România”, a transmis Drulă.

Articolul precedentStarea de sănătate a lui Florin Piersic, motiv de dezbatere. Alexandru Rafila: „Nu este vorba despre o infecţie dobândită în spitale”
Articolul următorPoliticienii cu campania electorală, sindicaliștii cu protestele: acțiuni de amploare luni, la Guvern și în fața ministerelor