Dacă politicienii zilelor noastre sunt ocupați în această perioadă cu campania electorală, dat fiind că pe 9 iunie vor avea loc scrutinuri pentru alegeri locale și europarlamentare, Blocul Național Sindical anunță practic că viața merge înainte.

Iar luni, 13 mai, va fi organizat un miting de protest, alături de cele 29 de federații afiliate: de la ora 10.00, în fața Guvernul României, însă aceasta nu este tot.

Potrivit BNS, după cele două ore de pichetare de la sediul Guvernului, mitingul va fi urmat, începând cu ora 12.00, de un marș către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Finanţelor.

Conform aceleiași surse, acțiunile au și un slogan, care sintetizează nemulțumirile: „Respect pentru muncă și cei care muncesc! Lucrătorii din România nu mai vor să fie cobaii experimentelor fiscale!”.

Obiectivul acestui protest este reducerea fiscalității pe muncă în România. Cerem, în acest mod, respect pentru muncă și cei care muncesc!

În ultimii ani, clasa politică din România a pus capitalul mai presus de toate, iar asta a dus la migrarea peste hotare a 5 milioane de cetățeni din România, aflați în vârstă de muncă. România are astăzi cea mai ostilă piață de muncă în ceea ce privește dialogul social! Lucrătorii români au ajuns cobaii experimentelor fiscale făcute de toate guvernele de după 1989”, avertizează sindicaliștii.

Articolul precedentDrulă, în campanie înainte de campanie: „Ne batem cu un clan politic PSD-PNL”
Articolul următorPopescu Piedone: „Sunt primarul dintre oameni și vă cer ca, pe 9 iunie, să vă luați orașul înapoi. Alături de mine și de echipa mea”