Foto: WWF România
Foto: WWF România

30 de saci cu deșeuri din plastic au fost adunați, într-un timp record, în Delta Dunării.

Campania a fost sunținută de organizația World Wildlife Fund din România și este una dintre multiplele acțiuni dedicate protecției mediului.

Acțiunea a început la finalul lunii iunie, iar anul acesta, în patrulă au intrat 18 liceeni, de la 5 licee din orașul Tulcea, care au devenit ”Ambasadori Zero Plastic”

În această vară a fost dat startul celui de-al treilea sezon al Patrulei Zero Plastic în Delta Dunării, unde tinerii ambasadori au strâns peste 30 de saci cu deșeuri din plastic în primele ieșiri pe apă.

În cele două zile de formare inițială, la Mahmudia, voluntarii au învățat despre biodiversitatea din Deltă și valoarea acesteia, amenințări la adresa naturii locale, plastic și pericolele plasticului în natură, dar și despre cum se comunică eficient despre o cauză, mai ales prin film.

Apele din Delta Dunării sunt din ce în ce mai afectate de poluarea cu plastic

După cele două zile, ambasadorii și-au început misiunea din această vară – să iasă în patrulare în Delta Dunării și să spună mai departe povestea patrulelor. De la începutul lui iulie, au început cele 12 „patrulări”. Deja, primele ieșiri au însemnat peste 30 saci de plastic adunați de pe canalele Deltei dar, mai ales, întâlniri directe cu natura, așa cum e ea – diversă dar din ce în ce mai afectată de influențele antropice”, au transmis membrii organizației World Wildlife Fund din România.

Articolul precedent1 august: Ziua Națională Salvamont România
Articolul următorSTB lansează campania ”Împreună pentru prevenirea traficului de persoane”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time