Foto: Facevook/Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont
Foto: Facevook/Salvamont România-Dispeceratul Național Salvamont

În data de 1 august, România sărbătorește Ziua Națională a Salvatorului Montan.

Ziua a fost aleasă pentru a atrage atenția că august reprezintă cea mai grea lună din an pentru salvamontişti, o lună caracterizată prin foarte multe accidente pe munte.

Sabin Cornoiu, președinte Salvamont România: ”Astăzi este ziua în care ne dorim să fiți cu gândul alături de noi și să conștientizăm împreună că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, deopotrivă turiști și salvamontiști”

Președintele Salvamont a precizat că, în data de 1 august, salvamontiștii se vor afla pe traseele turistice, în bazele și posturile Salvamont, gata să intervină în caz de urgență.

De asemenea, vor fi organizate și o multitudine de activități educative, de prezentare a bazelor și a tehnicii de intervenție.

Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reușim dotări de excepție cu echipament performant de salvare, prim ajutor și intervenție, refacem marcaje și trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi și cabinete medicale, facem acțiuni educative, asigurăm asistența de specialitate, facem patrulări preventive, dar avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur și cât mai puține evenimente”, a transmis Sabin Cornoiu.

Pe durata lunii august, Salvamont România lansează proiectul ”-1”, care vizează reducerea numărului de accidente montane

Scopul programului este diminuarea numărului de accidente de pe munte, de persoane accidentate grav care au necesitat transport cu ambulanțele SAJ, SMURD  sau cu elicopterele SMURD-IGAV și de persoane decedate pe munte.

Fiți alături de Salvamont România  în proiectul ”-1” și haideți să câștigăm împreună măcar un zâmbet pe fața unui turist, a familiei și prietenilor lui”, a mai declarat președintele Salvamont.

Articolul precedentStatuia lui Iancu de Hunedoara, dezvelită la Târgu Mureș fără nicio mențiune în limba română
Articolul următorEcologizare în Delta Dunării: 18 liceeni au adunat zeci de saci cu deșeuri din plastic
Jurnalist full-time / Pesimist part-time