Foto: Facebook/Elena Udrea
Foto: Facebook/Elena Udrea

Declarațiile Elenei Udrea vin în contextul în care omul de afaceri Mohammad Murad s-a declarat revoltat de rezultatele controalelor efectuate pe litoral.

Acesta a susținut că persoanele care fac verificări ”vin cu multe alte figuri în cap și cu cuvinte nepotrivite”, iar ”investitorii îşi cunosc obligaţiile”.

Elena Udrea: ”Povestea cu haosul dezvoltării urbanistice pe litoral e veche și, din păcate, de neoprit”

Am văzut apelul lui Mohammad  Murad, cel mai mare operator de turism de pe litoral, și cred că și din România, cel puțin după numărul de locuri de cazare, prin care cere oprirea construcțiilor ilegale în stațiunile din sudul litoralului”, a transmis fosta ministră, într-un text publicat astăzi, 16 august, pe contul de Facebook.

Elena Udrea a ținut să reamintească de acțiunile întreprinse pe durata când ocupa funcția de Ministru al turismului și dezvoltării regionale

  • o ordonanță de urgență prin care au fost demolate inclusiv hoteluri construite ilegal, pe plajă;
  • realizarea unei strategii de dezvoltare a litoralului, cu scopul de a stabilii limitele în care se poate construi pe litoral, condițiile pentru a demola construcțiile ridicate deja.

Această strategie de dezvoltare a litoralului românesc, era aproape finalizată atunci când am plecat eu de la Guvern, în februarie 2012!”, a adăugat Elena Udrea.

”La ce au lucrat specialiștii din turism, urbanism și construcții din minister, dar și din afară lui, operatori din turism, agenți economici de pe litoral, autorități publice locale din stațiunile turistice, etc.?? Cu siguranța există pe undeva, terminată sau nu”

Domnul ministru al Turismului, pe care profit de ocazie să îl felicit pentru curajul de a-și asumă folosirea brandului turistic al României făcut în mandatul meu, celebra “frunză” singurul brand profesionist făcut vreodată pentru România, și chiar pe bani europeni, ar putea prelua această strategie, extrem de amplă, de complexă și temeinic realizată, și să o finalizeze  dacă nu este finalizată”, a transmis Udrea.

Aceasta a ținut să puncteze că litoralul românesc are nevoie de un proiect care să stabilească cum se dezvoltă, în continuare, începând de la Corbu și până la Vama Veche.

Articolul precedentAeroportul Heathrow din Londra limitează numărul  pasagerilor până la sfârşitul lunii octombrie
Articolul următorElevii cu posibilități materiale reduse pot primi tichete sociale de 500 de lei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time