Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu
Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu

A fost aprobat cel mai mare proiect cu fonduri europene nerambursabile din istoria Sectorului 6: suma de 130 de milioane de lei.

Mai exact, vor exista 886 de puncte de precolectare. Dintre acestea, 743 vor fi subterane, iar 143 supraterane.

Potrivit anunțului făcut astăzi, 29 noiembrie, de primarul Ciprian Ciucu, vor fi securizate și automatizate, colectare pe 4 fracții: plastic și metal/ hârtie și carton/ bio/ rezidual.

Primăria Sectorului 6: ”Vestea bună este că o să scăpăm de tomberoanele acelea de gunoi infecte de lângă blocuri”

Vestea pentru unii mai puțin bună este că fiecare dintre noi trebuie să participe și să își schimbe comportamentul de aruncare gunoiului. Nu va fi ușor, de aici emoțiile mele și nevoia ca dumneavoastră să aderați la această idee! Astfel, vom devia într-o primă etapă cel puțin 30% de la groapă, vom valorifica mai bine deșeurile și costurile noastre vor fi mai mici!”, se arată în comunicatul publicat de primar.

Primarul a precizat că, în viitorul apropiat, va reveni cu detalii despre cum va funcționa sistemul.

Edilul îi va ține informați pe cetățeni despre cum se va face colectarea și în ce zile.

Ciprian Ciucu: ”Dacă nu avem totul până la sfârșitul anului 2023, pierdem banii”

”Acum urmează o perioadă extrem de grea, de încărcată. Vă imaginați, avem nevoie să facem licitațiile, caietele de sarcini pentru proiectare și execuție de astfel de lucrări. Sper doar să fie suficiente firme în țară care să aibă capacitatea de a livra și executa aceste echipamente și lucrări! Totul, doar până la sfârșitul anului 2023, când se termină exercițiul financiar 2014-2020. Dacă nu avem totul până la sfârșitul anului 2023, pierdem banii. Volumul de muncă este enrom. Șansa de a ne civiliza și scăpa de mizeria tomberoanelor este pe măsură!”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Potrivit edilului, este primul proiect de o asemenea anvergură. Proiectul poate contribui semnificativ ca România să nu intre în procedură de “infringement” cu Comisia Europeană.

Articolul precedentSuvenir: Excremente de urs la conservă, vândute în Covasna şi Harghita
Articolul următorCadre medicale de la Spitalul Dr. Victor Babeș Timișoara, în frunte cu un medic șef, judecate pentru corupție
Jurnalist full-time / Pesimist part-time