Sursa foto: Facebook

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele Forța Dreptei Ludovic Orban a precizat că țara noastră a expulzat doar un diplomat rus, pe Alexei Grișev, adjunctul atașatului militar, „dar a făcut-o mai mult ca un gest de solidaritate cu Cehia, în aprilie 2021.”

De asemenea, de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, țara noastră nu a expulzat niciun diplomat rus.

„Ostilitatea Rusiei față de țările NATO și UE este demonstrată clar de intensitatea activităților de spionaj desfășurate de serviciile de informații rusești GRU (serviciul armatei), FSB (serviciul intern de securitate care are însă și activitate externă) și SVR (serviciul de informații externe) în țările democratice din Occident”, a scris Orban.

„Cele mai multe expulzări au avut loc în țările din Europa Centrală și de Est”

De asemenea, fostul lider al PNL a mai precizat că Statele Unite au expulzat 27 de diplomați ruși cu familii cu tot din 30 ianuarie 2022. Mai mult, state din Europa precum Italia, Germania, Olanda, Austria au hotărât să expulzeze oficiali ruși după izbucnirea conflictului în Ucraina.

Cehia a dat afară din țară 70 de angajați ai ambasadei Rusiei, 18 diplomați fiind expulzați în mod expres. Totodată, Bulgaria a declarat persona non grata 10 diplomați și li s-au acordat 3 zile pentru a părăsi țara.

„În 15 martie 2022, Slovacia a dat afară din țară 3 diplomați ruși pentru activități dovedite de spionaj, după ce mai  expulzaseră anul trecut încă 3 diplomați. În Polonia, nu mai puțin de 45 de diplomați ruși suspectați de activități de spionaj urmează să fie expulzați, conform anunțului făcut de ministerul de externe polonez în 23 martie 2022. Estonia, Letonia și Lituania au expulzat și ele 10 diplomați ruși de la începerea invaziei ruse în Ucraina”, a amintit Ludovic Orban.

În încheierea mesajului său, președintele Forța Dreptei a tras un semnal de alarmă și a declarat că țara noastră nu a expulzat niciun diplomat rus suspectat de activități de spionaj.

„Întreb și eu, mai mult retoric: Rusia nu desfășoară activități de spionaj în România? Aviz amatorilor!”, a concluzionat Orban.

Citește și : Ludovic Orban, despre platforma care va scana dezinformările online: „Sper că este o știre falsă”

Articolul precedentRoșu sau negru, totul sau nimic. Cum dependența jocurilor de noroc devine „o binecuvântare” pentru statul român
Articolul următorPropaganda rusă pe scena Teatrului Național București. Ministrul Culturii: „În afară de această nenorocită propagandă, totul a fost ok”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.