Sursa foto: Facebook/ Lucian Romașcanu

Ministrul Culturii Lucian Romașcanu a reacționat după ce duminică, de Ziua Mondială a Teatrului, la Teatrul Național București au fost împărțite în timpul spectacolului, ce l-a avut pe Dan Puric protagonist, mai multe materiale de propagandă rusă și antieuropeană.

Ministrul a declarat pentru Digi24 că „din nefericire”, cineva a distribuit materiale de propagandă rusă, „fundamental împotriva valorilor României.”

„Avem nevoie să vedem dacă se dovedește că managementului teatrului a știut de distribuția materialelor respective (…) Putea fi confundat cu orice acel ziar (…) Nu vreau să se spună că țin partea unui putinist, înțeleg că Dan Puric a avut un spectacol de Ziua Teatrului, în afară de această nenorocită propagandă, totul a fost ok (…)”, a declarat Lucian Romașcanu, potrivit g4media.

Dan Puric și spectacolul său de revenire pe scenă

Totodată, ministrul Culturii s-a ferit să facă evaluari cu privire la faptul că Dan Puric ar fi propagandist al retoricii ruse, precizând că „este un lucru pe care puteți să-l interpretați în ce cheie considerați că este aproape de adevăr.”

„Pe scena teatrului este acel actor ovaționat (…) Dan Puric joacă în ”Livada cu vișini”, nu știu, e o chestiune de propagandă? (…)”, a încheiat Romașcanu.

Reamintim că ieri, pe scena TNB, Dan Puric a avut un spectacol cu retorică rusofilă și antieuropeană. Cei prezenți în sală au primit un exemplar din publicația „Certitudinea”, pe care Iulian Bulai (USR) a calificat-o drept extremistă și naționalistă.

Duminică, printr-un mesaj pe o rețea de socializare, ministrul Culturii a anunțat o anchetă.

„În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă şi va depune plângere la poliţie pentru distribuţie neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav”, a scris Romașcanu.

Iulian Bulai i-a cerut ministrului Culturii demisia actualului director al TNB, Mircea Rusu.

Spectacolul susținut de Dan Puric a fost o conferință dar și un „one man show” pentru „toți cei care și-au dorit să își amintească de marile valori ale teatrului românesc”, se arăta în descrierea semnată de actorul Dan Puric.

Citește și: Romașcanu vrea, în continuare, „sex” pe cărțile de identitate

Articolul precedentLudovic Orban: „România nu a trimis acasă niciun diplomat rus suspectat de activități de spionaj”
Articolul următorMircea Rusu, director TNB, zice că teatrul nu se ocupă cu politica. Până când începe să se ocupe
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.