Romașcanu vrea, în continuare, „sex” pe cărțile de identitate

De vreme ce „gen” este sinonim cu „sex”, în acest caz, oare ce s-ar fi întâmplat dacă tranziția s-ar fi întâmplat invers: de la „gen”, la „sex”, luând în calcul celălalt sens al cuvântului „sex”?

Lucian Romașcanu / captură video live Camera Deputaților

Șeful senatorilor social democrați, Lucian Romașcanu, face front comun cu cei de la AUR și declară că nu e de acord cu schimbarea denumirii de „sex” de pe cărțile de identitate cele nou anunțate. „Pe partea de gen și sex, eu sunt mai tradiționalist”, a spus Romașcanu, la Antena 3.

Lucian Romașcanu ar fi vrut să fir trecut și sexul „acolo”

Citește și: Cui i-e frică de noile cărți de identitate?

Cu toate astea, Romașcanu recunoaște că, fiind stat membru al Uniunii Europene, România va trebui, cel mai probabil, să decidă dacă se va plia, sau nu, pe normele europene. „Sexul ți-l dă Dumnezeu, pentru cine crede în acest lucru. Genul ți-l alegi. Și atunci, genul poate fi mai mult decât feminin/masculin. Există și alte variante de opțiune proprie. Probabil că aici s-a avut în vedere acest lucru. Eu nu sunt foarte de acord cu acest lucru”, a mai spus Lucian Romașcanu.

Citește și: Năsui recunoaște: coaliția de la guvernare nu s-a pus încă de acord în privința desființării pensiilor speciale

Romașcanu nu este singurul politician cu astfel de opinii. Așa cum menționam la începutul articolului, cei de la AUR s-au declarat extrem de îngrijorați din pricina noii forme a cărții de identitate, militând pentru păstrarea denumirii de „sex”.

Mai mult, chiar și unora dintre liberali pare să „le dea cu minus” noua denumire. „Eu cred și sper din suflet că trecerea cuvântului “GEN” în loc de “SEX” pe specimenul de CI făcut public e doar o gravă eroare din partea autorităților. Eroare pe care desigur, o vor repara”, a scris Pavel Popescu, într-un mesaj pe Facebook.

Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4, este susținător al taberei lui Florin Cîțu, totodată membru al aripii consevatoare a liberalilor. Acesta s-a opus, la vremea respectivă, și introducerii educației sexuale în școli, criticând inclusiv Raportul Matic al Parlamentului European și răspândind un fake news: „În urma votului celor de la Renew Europe din Parlamentul European, noi tații, putem împărți cu voi mamele, de astăzi, povara alăptării. Unii s-au smintit de tot”, scria Pavel Popescu, pe 25 iunie.

Articolul precedentNăsui recunoaște: coaliția de la guvernare nu s-a pus încă de acord în privința desființării pensiilor speciale
Articolul următorEmil Boc, tranșant: „Fostul premier Ludovic Orban, actual președinte al PNL, încearcă strategia de victimizare tip fost președinte PSD”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.