Sursa foto: Facebook

Președintele Forța Dreptei Ludovic Orban a anunțat, vineri, că propunerea venită din partea DSU, privind o viitoare platformă ce va verifica dezinformările online este „putinistă”, amintind că „democraţia înseamnă pluripartidism şi libertate de exprimare. Înseamnă putere şi opoziţie.”

De asemenea, fostul lider liberal e de părere că noua platformă va interzice populației să îi acuze pe politicienii de top de corupție sau incompetență, afirmând că o astfel de măsură ar afecta profund libertatea de exprimare.

„Cică guvernul lor (nu al nostru) lucrează cu CNA, cu DSU şi cu alţii la o platformă de detectare a ştirilor false din media şi online în contextul războiului din Ucraina. În algoritmii propuşi ar urma să fie suspectată de propagandă prorusă orice ştire în care preşedintele, premierul sau guvernul sunt consideraţi corupţi sau incompetenţi”, a scris Orban pe Facebook.

Propaganda rusească a luat cu asalt rețele de socializare din România

Totodată, liderul Forța Dreptei a declarat că propaganda rusă nu semnifică criticile românilor la adresa guvernanților.

„Nu cine critică guvernul şi preşedintele este parte a propagandei ruse, ci comunistoizii care vor să interzică libertatea de exprimare a opoziţiei din societate”, a mai susținut Orban.

De asemenea, acesta a reamintit că Putin îi bagă în pușcărie pe cei care i se împotrivesc, „asasinează” presa liberă și blochează rețelele de socializare. În încheierea mesajului său, Ludovic Orban a dat asigurări că va continua să critice „la fel de sever guvernanții”, indiferent de ce „aberații antidemocratice născosesc.”

„Şi sunt convins că nimeni nu se va duce pe fenta lor”, a concluzionat președintele Forța Dreptei.

Și liderul PSD Marcel Ciolacu a reacționat la posibilitatea formării unei platforme ce ar scana mediul online. Acesta a spus că partidul său nu va fi de acord cu o astfel de măsură. Mai mult, Ciolacu e de părere că se va suprima libertatea de exprimare, dacă Guvernul va accepta formarea platformei anti-fake news.

  „PSD nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută domnului Arafat de către «societatea civilă»! #Cenzura, #MinisterulAdevărului, #Scânteia nu pot deveni armele democrației și ale statului de drept”, a scris pe Facebook liderul social-democrat.

Ciolacu: „Trebuie să luptăm cu dezinformarea, dar fără a suprima sub nicio formă libertatea de exprimare”

Articolul precedentCiolacu: „Trebuie să luptăm cu dezinformarea, dar fără a suprima sub nicio formă libertatea de exprimare”
Articolul următorUniunea Europeană nu sprijină aderarea Ucrainei în regim de urgență
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.