Sursa foto: Facebook/Ciolacu Marcel

Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că partidul său nu va fi niciodată de acord cu înființarea unei platforme informatice care va permite urmărirea și identificarea propagandei rusești pe rețelele de socializare, în contextul războiului din Ucraina.

Demnitarul e de părere că o astfel de măsură va suprima libertatea de exprimare.

„PSD nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută domnului Arafat de către «societatea civilă»! #Cenzura, #MinisterulAdevărului, #Scânteia nu pot deveni armele democrației și ale statului de drept. Trebuie să luptăm cu dezinformarea, dar fără a suprima sub nicio formă libertatea de exprimare folosind instrumente ale regimurilor totalitare”, a precizat liderul social-democraților.

Războiul din Ucraina și cenzura pe rețelele sociale

De asemenea, acesta a spus că miniștrii PSD nu vor accepta impunerea unui viitor cenzor pentru „propășirea cultului personalității niciunui tovarăș sau vreunui alt «geniu al Carpaților»”, se arată în mesajul postat pe o rețea de socializare.

„Fake-news-ul se combate printr-o comunicare corectă și la timp, nu cu «experți» sau «consultanți» care să vâneze vrăjitoare”, a conchis Marcel Ciolacu.

Reamintim că Guvernul României s-a alăturat unui grup de lucru format de DSU, împreună cu mai multe ONG-uri și CNA, pentru formarea unei platforme care să aibă în vizor presa online, dar și rețelele de socializare, în vederea descoperirii informațiilor false cu privire la războiul dintre Ucraina și Rusia.

Potrivit news.ro, Executivul a cerut tuturor ministerelor, desemnarea unui reprezentant în grupul de lucru. Mai mult, reprezentanții ONG-urilor și experților media vor putea veni cu recomandări și soluții în vederea combaterii dezinformării știrilor false ce circulă pe internet.

Într-o postare pe Facebook, Guvernul a declarat că societatea este puternic afectată de dezinformările și manipulările ce se regăsesc în online.

”Guvernul României dezaprobă şi va sancţiona prin pârghiile pe care le are la îndemână orice încercare de a provoca dezechilibre şi induce dezinformări în spaţiul public. Lumea întreagă şi România deopotrivă traversează o perioadă foarte sensibilă, în care problemele grave de securitate şi efectele agresiunii ruse în Ucraina riscă să fie amplificate prin manipulări şi dezinformare”, au spus reprezentanții Guvernului.

Marcel Ciolacu, despre explozia prețurilor combustibililor: Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta!

Articolul precedentMai multe benzinării au fost amendate, după ce șoferii s-au îmbulzit să ia benzină
Articolul următorLudovic Orban, despre platforma care va scana dezinformările online: „Sper că este o știre falsă”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.