Marcel Ciolacu, despre explozia prețurilor combustibililor: Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta!

Liderul PSD vorbește despre încercări de destabilizare a economiei românești.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu îi avertizează pe patronii de benzinării că vor fi aplicate sancțiuni dure împotriva lor. Liderul PSD afirmă că aceștia se joacă cu focul chiar în benzinărie, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu a adăugat că va prezenta soluții, în ședința coaliției, pentru rezolvarea problemei privitoare la explozia prețurilor combustibililor. Ciolacu i-a criticat dur pe comercianți, afirmând că aceștia sunt niște șarlatani lacomi, care doresc să facă rapid o mulțime de bani dar care provoacă temeri false românilor. El a criticat dur Consiliul Concurenței dar i-a apreciat pe miniștrii PSD.

”Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta! Cine își imaginează că mai poate face asta, să știe că se joacă cu focul chiar în benzinărie!

Specula și lăcomia acestor șarlatani care vor să facă rapid munți de bani provocând temeri false românilor trebuie să primească o replică tranșantă și dură din partea instituțiilor statului!

Am cerut miniștrilor PSD să acționeze prin toate prerogativele pentru a proteja oamenii:

– Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a trimis Direcția Generală Antifraudă Fiscală într-o amplă acțiune de control și monitorizare a pieței carburanților. Vor fi analizate prețurile de cumpărare și vânzare din ultima lună pentru a se identifica motivele măririi prețurilor;

– Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a dispus ANPC să efectueze verificări la toți furnizorii de combustibil care au mărit aseară prețurile. Foarte repede, Ministerul va veni cu o soluție legală – din practica europeană- astfel încât toți distribuitorii să fie licențiați și să-și piardă licența imediat ce încalcă regulile.

Aștept și din partea Consiliului Concurenței mai multă acțiune pentru a descuraja practicile comerciale neloiale. Această instituție încremenită în timp trebuie să se trezească și să-și amintească că servește interesul public!

În următoarea ședință a Coaliției voi cere măsuri clare astfel încât să evităm toată această sarabandă de speculații și încercări de destabilizare a economiei românești.

Această Coaliție s-a format pentru a găsi soluții. Și asta trebuie să livrăm populației!”, a scris Marcel Ciolacu.

Miercuri seara, la benzinăriile din România s-au format cozi după ce șoferii au fost alertați de informații apărute pe rețelele sociale în legătură cu scumpirea bruscă a carburanților și epuizarea stocurilor.

O stație partneră MOL din Beiuș, județul Bihor, a scumpit miercuri carburanții în decurs de câteva ore, până la 11 lei pe litru.

https://zin.ro/07/03/2022/administratie/marcel-ciolacu-psd-romania-razboi-rusia/

Articolul precedent0% TVA pentru legume şi fructe
Articolul următorCe demonstrează despre unii români cozile de la benzină de aseară?