Sursa foto: Facebook/Ciolacu Marcel

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că țara noastră nu va intra în război, iar ceea ce face liderul de la Kremlin este inacceptabil în 2022.

Șeful social-democraților a mai precizat că starea de alertă nu mai trebuia prelungită încă din februarie. „România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia şi nu cred că România va intra într-un conflict armat cu Rusia, dar cu toţii ştim ce se întâmplă în Ucraina şi consider că ceea ce face Vladimir Putin şi la ce instigă să facă poporul rus, în acest moment este inacceptabil în 2022”, a spus Ciolacu.

Legea off-shore va intra în Parlament

De asemenea, Marcel Ciolacu a anunțat că Legea off-shore reprezintă o prioritate pentru coaliția de guvernare, afirmând că va permite extracția gazelor din Marea Neagră. Mai mult, acesta este convins că legea va trece în doar câteva săptămâni prin Parlament.

Totodată, Ciolacu a amintit că dependența țării noastre de gazul rusesc este de doar 10%, iar prin exploatarea gazului din Marea Neagră, România se va rupe definitiv de Rusia.

„Eu sper ca acest gaz rusesc să fie înlocuit cu gaz românesc. Știți că dependența noastră față de Rusia este cea mai mică din Europa, cred că 10%. Legea off-shore este o prioritate pentru mine. Sunt convins că în următoarele săptămâni va trece prin Parlament legea off-shore. Prioritatea gazului extras să fie industria românească! (…) Toată lumea a învățat ceva din această criză”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

De asemenea, și premierul Nicolae Ciucă a declarat, în urmă cu o zi, că România va folosi din toamnă gaz lichefiat american. Șeful Executivului a mai precizat că potrivit legii off-shore, 60% din venituri vor merge către stat, iar 40% către celelalte părți.

„Este win-win. (..) Aici este vorba de a fi o lege care să asigure trecerea la exploatarea gazelor, iar România să fie beneficiarul acestui proiect”, a spus Ciucă la Digi24.

Marcel Ciolacu cere adoptarea mai multor sancțiuni împotriva Rusiei

Articolul precedentSosia lui Putin: “Mă tem pentru viaţa mea”
Articolul următorGiurgiu: Va fi plantată prima pădure comunitară din România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.