Facebook - Mai Mult Verde
Facebook - Mai Mult Verde

Pădurea comunitară Cama reprezintă un proiect dedicat conectării cetățenilor orașului Giurgiu la beneficiile directe și indirecte ale naturii, prin dezvoltarea cu ajutorul comunității giurgiuvene.

Prin acest proiect inedit, vor fi plantate 20 de hectare de pădure naturalistă, pe malurile Canalului Cama.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Pădurii, sărbătorită pe 21 martie, asociaţia Mai Mult Verde dă start campaniei de împăduriri de primăvară. Campania este organizată în parteneriat cu Metropolitan Life.

Asociaţia Mai Mult Verde: “Te invităm, alături de noi, la Giurgiu. Vom planta prima pădure comunitară din România!”

În cursul zilei de sâmbătă, 19 martie, va fi plantat un mix de 5.000 de puieți de diverse specii la Giurgiu, pe malul Canalului Cama.

Facebook – Mai Mult Verde

Avem nevoie de voluntari implicați și hotărâți care să ne ajute la plantare! Completează formularul de înscriere până la dată de 14 martie și ne vom bucură împreună de o zi în mijlocul naturii și de o pădure de oameni buni și întreprinzători.

Ne vom ocupă de transport și de mese pentru că tu să nu ai nici o altă grijă în afară copacilor. Pe lângă plantare, organizatorii îți vor rezervă și alte surprize”, au scris membrii asociaţiei, pe contul de Facebook.

“Ne-am asumat obiectivul de a crea o comunitate activă de voluntari. Aceştia vor produce schimbări durabile în mediul din România”

Asociaţia Mai Mult Verde a fost înfiinţată în anul 2008, din convingerea că grija pentru oameni şi pentru natură ar trebui să devină o prioritate.

De atunci și până acum, cu sprijinul sponsorilor, finanțatorilor și partenerilor, membrii desfășoară proiecte de împădurire, protecția biodiversității, educație de mediu, transport alternativ.

De asemenea, membrii luptă pentru prevenirea risipei alimentare și combaterea poluării cu plastic a apelor.

În toate proiectele oamenii au implicat comunități locale, voluntari și autorități publice, dar și public larg și mass-media.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia”
Articolul următorSăptămâna de lucru ar putea avea doar patru zile
Jurnalist full-time / Pesimist part-time