Sursa foto: Facebook - Agent Green
Sursa foto: Facebook - Agent Green

Mulţi europeni evită o alimentaţie sănătoasă, iar românii consumă foarte puţine fructe şi legume.

Prin urmare, Parlamentul European a decis un vot care va promova un stil de viaţă mai sănătos, încurajând achiziţionarea acestor alimente.

Un TVA de 0% la fructe şi legume va face ca fructele şi legumele să fie mai ieftine

Într-o postare publicaă pe pagina de Facebook, reprezentanţii Agent Green au precizat că salută decizia Parlamentului European de a vota în favoarea unei propuneri legislative care promovează alimentația sănătoasă prin adoptarea unui TVA de 0% pentru fructe și legume, precum și prin suprataxarea alimentelor cu un impact negativ asupra mediului.

Guvernul României ar trebui să urmenze modelul Parlamentului European

După cum spune și europarlamentara Anja Hazekamp, trebuie să facem astfel încât alimentele sănătoase și sustenabile să devină totodată și opțiunea cea mai ieftină și accesibilă pentru consumatori. Susținem și noi aceste măsuri prin campania noastră dedicată alimentației sustenabile și ne dorim să vedem că și Guvernul României va face același lucru, grăbind aplicarea acestei propuneri legislative în România”, se arată în comuniatul Agent Green.

România se află în coada clasamentelor europene atunci când vine vorba de consumul de fructe și legume.

Prin urmare, statul are nevoie, mai mult decât oricând, de măsuri clare de susținere a creșterii acestui consum și de facilități fiscale pentru cei care produc hrană sănătoasă.

Articolul precedentMinistrul Finanțelor avertizează: Nu tolerăm manipularea pieței combustibilului
Articolul următorMarcel Ciolacu, despre explozia prețurilor combustibililor: Nu putem accepta prețuri crescute din pix, de la o oră la alta!
Jurnalist full-time / Pesimist part-time